MEDYA KÖŞESİ

Gülen, cemaatin medyasını savundu

" Herkese karşı müsavi derecede duruyoruz. Biz yerinde Deniz Bey'i de destekleriz, Devlet Bey'i de destekleriz."

Gülen, cemaatin medyasını savundu
GAZETECİLER.COM - Fethullah Gülen yaptığı bir açıklamayla cemaate ait medya guruplarında "Evet"e verilen desteğin gerekçelerini açıkladı. Gülen, 12 Eylül günü "Evet" oyu verecek oluşlarının değişiklik paketini hazırlayanlara değil, paketin kendisine destek vermek olduğunu belirtti ve, "Bütün siyasi parilere eşit uzaklıkta ve yakınlıktayız" dedi.
Gülen'in cemaate ait internet sitesindeki haftalık sohbeti şöyle.


Herkese eşit duruyoruz

Fethullah Gülen, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'Evet' denmesinin siyasi bir yönü olmadığını belirterek, 'Milletimize ileriye doğru bir adımı kim attırmışsa, biz o ayağın altına başımızı kaldırım taşı gibi koymaya amadeyiz' dedi. Haftalık sohbetlerinin yayınlandığı herkul.org internet sitesinde Ramazan ayı ile toplumda oluşan gerginliklerin giderilmesi üzerine soruları cevaplandıran Gülen, şunları söyledi:

- Herkese karşı müsavi derecede duruyoruz. Biz yerinde Deniz Bey'i de destekleriz, Devlet Bey'i de destekleriz. Elverir ki, yaptıkları şeyler milletimizin bugünü ve yarını adına, devletler muvazenesinde dümene oturması adına bir şey ifade etsin. Benim milletim devletler muvazenesinde yönlendiren, gözünün içine baktıran bir muvazene unsuru olmayacaksa şayet, ne Avrupa umurumda benim, ne Amerika, ne Çin ne de Maçin. Bu açıdan da, milleti oraya götürebilecek her gayret alkışlanmalı.

'EVET', GÜZEL İŞİN TAKDİRİ
  
- Referandumda 'Evet' denmesini desteklememiz, o işi yapan insanları takdir değil, o işin kendisini takdir meselesidir. Kim yaparsa yapsın, yapılan güzel bir işi takdirdir. Bunu rahmetlik Bülent Ecevit yapmış olabilir, bunu Süleyman Demirel Bey yapmış olabilir, bunu İsmet Sezgin Bey yapmış olabilir, bunu Tayyip Erdoğan yapmış olabilir, bunu Turgut Özal yapmış olabilir, bunu Devlet Bey yapmış olabilir, bunu Deniz Bey de yapmış olabilir. 

- Hiç kimse anayasa paketini Avrupa'ya veya Amerika'ya bağlamamalı. Herkes referandum konusunda üzerine düşeni yapmalıdır. Hatta burada (Amerika'da) oy kullanamayacaklarından dolayı, Türkiye'ye gitmesi mümkün olanlar gitmeli, oylarını kullanmalılar. Oraya gidince de, en azından on tane, yirmi tane insanı sandık başına götürmeli.