MEDYA KÖŞESİ

Görmüş ve Mahçupyan özel yetkili savcıyı bile solladı!

"Özel yetkili savcıları bile sollayan bazı isimler var ki onları görmezden gelmek asla mümkün değil" dedi o iki isme çaktı

Görmüş ve Mahçupyan özel yetkili savcıyı bile solladı!
GAZETECİLER.COM - Bundan bir yıl önce, Ahmet Şık ve  Nedim Şener tutuklandığında Ahmet ve Nedim'in Arkadaşları isimli bir organizasyon ile  basın özgürlüğü için mücadele edenlerin başında Ruşen Çakır geliyordu.

Vatan yazarı Çakır dün bu tavrı nedeniyle Ferit Şahenk'i rahatsız ettiğini ve NTV'de yaptığı Yazı İşleri isimli programın yayından kaldırıldığını yazmıştı.

İYİMSER TAVRINI TERKETMEDİ AMA...

Bugün ise tahliye kararlarının ardından Ahmet Şık ve Nedim Şener'e destek veren isimlerin neden onlar içerideyken seslerini çıkarmadığını, Ahmet ve Nedim'in Arkadaşları arasında yer almadığını sorguladı.

İyimser tavrını yitirmeyen Çakır, Ahmet ve Nedim içerideyken onlar hakkında ağır yazılar kaleme alan Alper Görmüş ve Etyen Mahçupyan'ı ise es geçmedi. İki isim için "özel yetkili savcıları bile sollayan bazı isimler var ki onları görmezden gelmek asla mümkün değil." diyen Çakır, Vatan gazetesindeki yazısında şunları anlattı:

MEĞER NE KADAR KALABALIK MIŞIZ DA HABERİMİZ YOKMUŞ

"...bir meslektaşımın Şener çiftiyle hatıra fotoğrafı çektirdiğini gördüm.
Daha sonra Nedim'e de sordum, geçen 375 gün içinde o kişinin herhangi bir destek yazısı, hatta cümlesini hatırlamadığını söyledi; ben de öyle.

Aynı şekilde Pazartesi akşamı televizyon kanallarındaki yorumları gördüğümde, "Meğer ne kadar kalabalıkmışız da haberimiz yokmuş" diye sordum kendime; aynı soruyu nice zorluk ve engellemelere rağmen Ahmet ve Nedim'e hep sahip çıkmış arkadaşlarımızın da sorduğunu gördüm.

Ertesi gün Ahmet'e, "Tutuklanmaları baştan yanlıştı" diyen meslek büyüğümüzü hatırlattığımda "Kendisiyle en son Agos Gazetesi'nde karşılaştığımızda bana 'Ergenekoncu' muamelesi yapmıştı" dedi ki şaşırmadım.

(...) Zararın neresinden dönülse kârdır. Kimilerinin bir yıl geçtikten sonra da olsa, yaşanan adaletsizliğe karşı çıkmaları demokrasimiz için bir kazançtır.

HAYAL KIRIKLIKLARI

Tabii bir de başından itibaren Ahmet ve Nedim'i suçlu, Ergenekoncu, terörist vs. göstermeye çalışanlar var. Bu tür kişileri kaale almanın çok fazla anlamı olduğunu düşünmüyorum; çoğu gözlerini kapıyor vazifesini yapıyor. Ama bir de, özgürlükçü, sivil, demokrat bildiğimiz ama bu süreçte özel yetkili savcıları bile sollayan bazı isimler var ki onları görmezden gelmek asla mümkün değil. Bu açıdan en çarpıcı örneklerin Alper Görmüş ve Etyen Mahçupyan olduğu açıktır.

ÇOK OKUNANLAR