MEDYA KÖŞESİ

'Gio Armani sevmiyorum' deseydi yine kovulur muydu?

Bahar Feyzan akıllara ziyan bir nedenle işinden olunca medyada yeni bir tartışma da başlamış oldu. Tahammül tartışması.

'Gio Armani sevmiyorum' deseydi yine kovulur muydu?

GAZETECİLER.COM

24'ün başarılı moderatörlerinden Bahar Feyzan akıllara ziyan bir nedenle işinden olunca medyada yeni bir tartışma da başlamış oldu. Tahammül tartışması. Vatan yazarı Mutlu Tönbekici bugünü Bahar Feyzan'a ayırmış. Hem kendi ifkirlerini özetlemiş hem de Feyzan'la yaşadığı kısa diyalogu

Bahar “Gio Armani sevmiyorum” deseydi yine işinden olur muydu?

Basınımız bir “Limon Kolonyası Hassasiyeti” krizi yaşıyor. Haber 24’te hafta için her gün yayınlanan Moderatör programının başarılı “anchor woman”ı Bahar Feyzan, Milliyet Cumartesi ekine verdiği röportajda “canlı yayının zorlukları nedir?” sorusuna “Beni en çok limon kolonyası kullanan konuklar zorlar. Dayanamıyorum, burnumun direği sızlıyor, konudan da yayından da kopuyorum” dediği için Pazartesi günü işten çıkarıldı. Gerekçe: Kuruma ve konuklara saygısızlık.

Ancak kolonya değil de parfüm deseydi yine aynı sonuç olur muydu? Emin değiliz. Zira basında bir süredir “kolonya” üzerinden yürütülen bir dalga geçme kampanyası var. Bazı yazarlar, islami kesimden gelen yazarlarla alay etmek için “kolonya kokulu” lakabını kullanıyor.

Bahar arkadaşım. Başına gelen çok tuhaf bir şey. Arayıp nedir işin aslı diye sordum...
 

***


* Nedir burada olup biten sence?

* Anlayabilmiş değilim. Kuruma ve konuklara saygısızlık imiş.

* Kolonya değil de “parfüm” deseydin yine aynı kriz olur muydu?

* Bilmiyorum. Herhalde olmazdı. Çünkü limon kolonyası bir metafor olarak kullanılıyormuş, fakat benim bundan haberim yoktu. Demek istediğim çok basitti: Yayın ortamı çok sıcak. Kolonya o sıcakta iyice ağırlaşıyor.

* Neyin metaforu imiş peki limon kolanyası?

* Ben o manada kullanmadığım için tam olarak bilemiyorum.

* Basında bazı yazarların alay etmek için islami kesimden gelen insanlara “kolonya kokulu” demeleri yüzünden olabilir mi bu kolonya hassasiyeti?

* Yorum yapamam. Ama ben böyle bir şey kastetmedim.

* Kolonya kullananlar islami kesimden mi?

* Hayır değildi! Ayrıca konuklara dair bir şey de demiş değilim. Ben sadece kolonya kokusunu sevmiyorum dedim. Haber 24 demokratik açılımı en iyi tartışan kurumlardan biri. Her kesimden insan geliyor, her tür fikir söyleniyor. Ben bir şey söylediğim zaman neden başka bir manaya çekiliyor veya çekilmek isteniyor anlamış değilim. Kaldı ki ben insan ayrımı yapan biri değilim. Ailemde her türlü insan vardır. Babam ayrı bir telden çalar, annem ayrı bir telden, anneannem ayrı bir telden.. Böyle bir manzaradan çıkmış bir çocuğun böyle bir şey düşünmesi mümkün mü. Kolonya sevmediğimi evde de söylüyorum ama annem “evle ilişkisi kesildi” diye arkamdan tebliğ yollamadı hiç! Haber 24 de ailemden farklı olmadı. İnsan çocuğunu yanlış anlar mı hiç diye üzüldüm doğrusu.

* Bu durumda kolonya metaforuna (“İslamcılar limon kolonyası kullanır”) sahip çıkmış olmuyorlar mı?

* Bu senin yorumun. Fakat şu söyleyeceğim biraz düşündürücü. Akif Beki, beni bu nedenle işten çıkardığını söylediğinde “işi dallandırıp budaklandırmayalım, yollarımız ayrıldı deyip geçelim” dedik ama sonra Medya Tava’da yazılınca işten çıkarıldığım, basın açıklaması yolladılar. Niye alenen duyurulmak istendi bu kolonya hassasiyeti anlamadım. Sonuç olarak anlıyorum ki medyada fikre tahammül kalmamış. Ben bir şey sevmiyorsam ve söylüyorsam bu yanlış bir yere çekilmek isteniyorsa canları sağ olsun.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum