KİTAPLIK

Gidebilenler için kitap fuarı açıldı

AKM önünden kalkan servislerin kaldırılması dolayısıyla ulaşımı iyice zorlaşan 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı...

Gidebilenler için kitap fuarı açıldı
GAZETECİLER.COM - Beylikdüzü'nde düzenlendiği yetmiyormuş gibi, AKM önünden kalkan servislerin kaldırılması dolayısıyla eleştirilen 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla kapılarını kitapseverlere açtı.

Günay, fuarın Onur Konuğu olan Mısır edebiyatının önemli isimlerinden Necib Mahfuz'un, Nobel Ödülü almasından sonra Türk okurlarının ilgisini çektiğini belirterek, fuar kapsamında diğer Mısırlı yazarları da tanıma imkânı sunulacağını ifade etti. Yayıncılık alanında Türkiye'de son yıllarda önemli gelişmelerin yaşandığına işaret eden Günay, Bakanlık olarak yol gösterici olmaya çalıştıklarını vurguladı.

2013 yılında da Türkiye'nin Londra Kitap Fuarı'na konuk ülke olarak katılacağını anımsatan Günay, "Fuarın konusu, 'Umut bir düş mü, yoksa gerçek mi.' Hepimiz gerçekten demokrasinin vazgeçilmez bir yaşam biçimine dönüştüğü bir dünyanın hayali içindeyiz. 20'nci yüzyıl kötü bir yüzyıldı. 21'inci yüzyılın bu hayallerimizi boşa çıkarmayacağını düşünüyorum ve onun için dua ediyorum. Kitaplarımızla, yazarlarımızla ve sanatçılarımızla bunun için uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Mısır Kültür Bakanı Ebu-Gazi Türkiye ile Mısır arasındaki edebiyat ve sanat işbirliğinin daha da güçlenmesini ve derinleşmesini istediklerini söyledi.

Fuarın onur yazarı Ferit Edgü de kitabın evren olduğunu belirterek, insana dair her şeyin kitaplarda bulunabileceğini söyledi. Edgü, ziyaretçilere, fuardan ayrılırken kendilerine ait gizleri kapsayan, sorular sordurtan kitaplar edinmelerini tavsiye etti.

ÇOK OKUNANLAR