MEDYA KÖŞESİ

Gazeteciysen küfür yesen de işini yapacaksın!

Gazetecinin haber kaynağıyla yumruk yumruğa kavga ettiği nerede görülmüş? Parlamento muhabirleri milletvekilleriyle yumruklaşıyor mu? Ekonomi muhabirleri işadamlanyla sokak ortasında dövüşüyor mu?

Gazeteciysen küfür yesen de işini yapacaksın!
GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu magazin basınına, yalan yanlış ve eksik haberlere içeriden bir ses olarak isyan etti.

Semercioğlu  bugünkü yazısına "Bu sanat camiası bize ne kadar hakaret etse, magazin gazeteciliği ne kadar aşağılansa hak ediyoruz."  diye başladı ve şöyle devam etti:

"Özel haber peşinde koşan yok... Haber doğru mu yanlış mı araştıran yok..."

Semercioğlu ardından geçen gece Taksim'de yaşanan sokak kavgasını köşesine taşıdı ve magazin muhabirlerine "küfür yesen bile karşılık vermeyecek işini yapacaksın" tepkisini gösterdi.

SEMERCİOĞLU KIZINCA İSİMLERİ KARIŞTIRDI
Cengiz Semercioğlu magazin gazetecilerine kızgınlıkla köşe yazısını yazarken Deniz Uğur ve sevgilisi Orçun Benli'nin isimlerini yazmakta zorlandı. Orçun Benli yerine, gazetecilerin bir başka ünlü yönetmen Onur Ünlü'nün üzerine saldırdığını yazıverdi.
"Sevgilisi Deniz Uğur'la gezmeye çıkan yönetmen Orçun Benli, görüntülerini çeken muhabirlerle tartışıyor. Orçun Benli küfürler ediyor, bağırıp çağırıyor, gazetecilerin üzerine yürüyor.

Peki bunun üzerine muhabirler ne yapıyor?

Kameraları ve fotoğraf makinelerini bırakıp hep birlikte Onur Ünlü'nün üzerine yürüyorlar ve dövüyorlar. Kardeşim magazin muhabiri misiniz, kabadayı mı? Gazetecinin haber kaynağıyla yumruk yumruğa kavga ettiği nerede görülmüş? Parlamento muhabirleri milletvekilleriyle yumruklaşıyor mu? Ekonomi muhabirleri işadamlanyla sokak ortasında dövüşüyor mu? Spor muhabirleri futbolcularla yumruklaşıyor mu?

Peki sizin derdiniz ne?.. Siz nasıl gazetecilersiniz? Küfür yesen bile, hakaret işitsen bile karşılık vermeyeceksin, sadece işini yapacaksın! Yapamıyorsan da bu mesleği bırakacaksın! Senin işin görüntü/fotoğraf çekmek, haber yapmak... Sanatçıyla yumruklaşmak değil."