MEDYA KÖŞESİ

Gazeteciler Yiğit Bulut'u bombaladılar!

Referandum tartışması TV NET ekranlarında devam etti. Veyis Ateş'in modere ettiği programa Hadi Özışık'ın Yiğit Bulut'a yönelttiği eleştiriler damgasını vurdu.

Gazeteciler Yiğit Bulut'u bombaladılar!
GAZETECİLER.COM- Referandum tartışması TV NET ekranlarında devam etti. Veyis Ateş'in modere ettiği programa Hadi Özışık'ın Yiğit Bulut'a yönelttiği eleştiriler damgasını vurdu.

İnternethaber
Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve Habertürk yazarı ve Gazeteport'un kurucusu Yavuz Semerci'nin katıldığı programda Hadi Özışık'ın Yiğit Bulut eleştirileri hayli dikkat çekiciydi. Özışık, Bulut'un Başbakan Erdoğan'la yaptığı iki programdaki perfermansını kritik ederken 'gerçekten inanılır gibi değildi, yalakalığı bile aştı' dedi.

SENİN YAŞIN KAÇ YİĞİT?

Referandum gündeminin tartışıldığı programda söz medyaya geldiğinde Veyis Ateş, Özışık'a yazısını hatırlatarak Yiğit Bulut'a dair görüşlerini istedi. Özışık'ın Bulut'a yönelttiği eleştiriler ise hayli sertti.

Veyis Ateş: Yazınızda Yiğit Bulut için yalakalık gibi Bir ithamınız var, bunu biraz açar mısınız....

Hadi Özışık: Yiğit Bulut'un iki defa Başbakan'la özel bir program yapması bir gazetecilik başarısıdır. Ancak bu başarıyı elde ettikten sonra Başbakan'dan Türkiye'nin gündemine dair bir şeyler kopartıp kamuoyu ile paylaşmak çok daha büyük bir başarıdır. Dedi ki 'sayın Başbakanım ben yurtdışından gelen biri olsaydım sizi sol bir lider sanırdım'. Sen Başbakan'a övgüler dökmek için orada değilsin. Sen beni ekran başına kilitlemişsen Başbakan'ın ağzından çıkacak bir şeyle belki kararsızken bir karar verecek noktaya gelmek gerekir.

'Babamı alıp götürdüler, yıllarca görmedim' diyor. Yiğit sen kaç yaşındasın, kaç doğumlusun? 12 Eylül'de kaç yaşındaydın? Acaba babanın ne yaptığını, 12 Eylül'ün ne olduğunu biliyor muydun? Anlatıyorsun sonra da Başbakan'dan görüş istiyorsun. Başbakan dönüp diyor ki 'sen anlattın bana bir şey kalmadı'. Yani yalakalığın da ötesinde bir şey bu. Gazetecilik yapacaksan ben seni alkışlarım. Ama geçmiş yıllara göre kendinle ters düşecek hareketler içinde olursan, hele iftar yemeğinde Başbakan'ı öyle çılgınca alkışlayacaksan...



İFTAR YEMEĞİNDE BULUT'TAN İNANILMAZ MAZARALAR

O İftar yemeğindeki manzarayı bizimle paylaşır mısınız?


Hadi Özışık: Yiğit Bulut Başbakan'ın arkasında oturuyor, Başbakan Kürsüde oturuyor. Ben şimdi o manzarayı anlatırsam çok komik olur. Yani o alkışı, o mimikleri, o hareketleri... Gerçekten inanılır gibi değil. Başbakan'ın partisindeki il başkanı o kadar hararetli değil.

Neden böyle peki, neye bağlıyorsun? Belki de çok seviyordur kişisel olarak...

Hadi Özışık: Bulut'un siyasi beklentisine bakmak lazım. Ben Demokrat Parti'yi iyi bilirim. Yiğit Bulut, Mehmet Ağar döneminde bir iktidar umudu doğunca milletvekili olabilmek için Ağar'ın yanından hiç ayrılmadı, saygıda hiç bir kusur göstermedi. Oradan bir şey olmayacağını anladıktan sonra MHP'ye yaklaştı, Vatan gazetesinde köşesi de vardı. Sonra Habertürk'e geçti.

Bakın Yavuz Semerci özgürce yayın yaptığı için insaların hakkını verebiliyor. sitesinin tepesinde hem AKP'nin reklamı var hem de altta 'hayır oyu vereceğim' dediği yazısı var. Bunu yapmak yürek ister. Yiğit Bulut'a  bakıyoruz bir de Yavuz Semerci'ye bakıyoruz, aradaki farkı ortaya koymak gerekiyor.

Yavuz Semerci: Hadi'nin yazısını ben de okudum. Başbakan'ın övülmeye ihtiyacı yok. Bir grup gazeteci var, Başbakan'ın hatalarını düzeltmeye ve rasyonel hale getirmeye çalışıyor. Bir grup gazeteci ise Başbakan hata yapsın ki yazayım diye düşünüyor. Bir grup gazeteci de hataysa hata diyor, iyi yapılmışsa iyi diyor. Kamuoyu adına soru soracaksınız, ama hesap sormayacaksınız. Çanak soru da sormayacaksınız. Meslekte birbirimizi denetlemek için bunları da sormalıyız.