MEDYA KÖŞESİ

Gazeteci tavır sahibi olabilir mi?

Birgün editörünün ayakkabı eylemi yeni bir tartışma başlattı. Ece Temelkuran soruyor: Gazeteci tavır sahibi olur mu?

Gazeteci tavır sahibi olabilir mi?

GAZETECİLER.COM - IMF başkanını ayakkabısını fırlatarak protesto eden Birgün gazetesi politika editörü Selçuk Özbek'in eylemi yeni bir tartışmanın fitilini ateşeledi. Milliyet'in muhalif yazarı Ece Temelkuran da bugün tartışmaya dahil oldu. Temelkuran konuyu gazeteci tavır sahibi olabilir mi sorusuyla tartışmış. Kendisi de bir çok konuda tavır sahibi olan Temelkuran tavrını yine 'Tavır' almaktan yana

"Pabuç gazeteciliği
Başka bir mesele de şu: Bu gazetecilik midir?
Şöyle söyleyeyim. Edward Said, kendisi Filistin kökenli çok kıymetli bir aydın olur, öldü şimdi, İsrail’e karşı, ‘hiç kimse’ olan Filistinli çocuklarla birlikte taş atınca o ne oluyordu? Ya da ben en yakınlarımın davalarında bile kullanmadığım avukat kimliğimle Diyarbakırlı çocukların duruşmasına girince ne oluyor? Bunları onaylıyorsak, o uçan pabucu da böyle anlamak lazım. Bazen söz biter ve durmak gerekir. Bazen, bir yerde sadece mıh gibi durmak gerekir.
Hrant gibi, ‘küçük Tayyib’ gibi çocukların delik pabuçlarına baka baka içiniz kararıyorsa, kahır üzerine kahır biniyorsa tepenize, bazen bir pabuç fırlatmak gerekebilir. Birgün gazetesinin manşetine yazdığı gibi:
Bir gün herkese bir ayakkabı gerekebilir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar