MEDYA KÖŞESİ

Gazeteci olduğunu inkâr etti!...

Mehveş Evin iyi gazeteci… Haber yazdığı zaman da “öykü” gibi anlatıp okuyucuyu sıkmayanlardan…

Gazeteci olduğunu inkâr etti!...
GAZETECİLER.COM
Mehveş Evin iyi gazeteci…
Haber yazdığı zaman da “öykü” gibi anlatıp okuyucuyu sıkmayanlardan…
Milliyet’te “Ben gazeteciyim” der gibi iyi işler çıkarıyor…
Bugünkü haber – öyküsü de öyle bir şey…
Antalya’da yaşadığı bir geceyi anlatmaya şöyle başlıyor:
 
Bayramın ikinci günü istikamet Antalya, Mardan Palace... Sharon Stone, Monica Belluci, Richard Gere gibi starların açılışına gelip büyük gümbürtü kopardığı, ‘Avrupa’nın en pahalı oteli’... Azeri işadamı Telman İsmailov’un 1.5 milyar dolar akıttığı, Dolmabahçe Sarayı, Kuleli Askeri Lisesi, Boğaz yalılarından karma mimarisiyle konuşulan şu meşhur 7 yıldızlı otel...
Şüpheci okurlara hemen belirteyim: Otelin davetlisi değilim, görevim Kenan Doğulu konserine gidip gözlem yapmak. Pek çok kadının rüyası, benim içinse kabus olmasa bile öncelikler sıralamama bile girmeyen bir etkinlik. Ama eğlenceli olduğu kesin!
Otelin girişinden itibaren şaşanın, debdebenin şokuna giriyorum: Yer gök varak, kristal, pahalı halı ve objelerle dolu. Beni odaya yönlendiren Rus görevli, düzgün Türkçeyle “Bu gece büyük gece... Kenan Doğulu biraz önce geldi... Güzel adam!” diyor. “Biraz küçük değil mi?’ diye cevap veriyorum. “Türk erkeklerinin boyu kısa zaten” diyor gülümseyerek.
Bayram vesilesiyle otel müşterisinin çoğunluğu yerli. Devasa otelin neresine giderseniz gidin, tek konuşulan şey Doğulu konseri... Filozof ve siyaset bilimci Hannah Arendt, “Eğlence insanlarla alakalıdır ve hayata dair bir fenomendir” demiş... Burada, bu gece fenomenin adı Kenan Doğulu: Kaçta kapı açılacak? Kaçta sahneye çıkacak?
 
Ve sonrasını öyle güzel anlatıyor ki..
Hele konseri izleyen otel müşterilerinin sosyal statülerini anlatışı…
Bizce harika!..
Türkiye bu…
Para kazananlar da değişti, yaşam kültürüne yönelik anlayış da…
Neyse…
Uzatmadan
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar