MEDYA KÖŞESİ

Gazete Habertürk'ü kim birbirine kattı?

Gazete Habertürk geçtiğimiz pazar günü birbirine girdi. Nedeni de çok ilginç. İşte bir yazarın aldığı karar ve Habertürk'ün başına gelenler...

Gazete Habertürk'ü kim birbirine kattı?
GAZETECİLER.COM - Gazete Habertürk'te geçtiğimiz hafta sonu öyle şeyler yaşandı ki... Gazete birbirine girdi. Bir yazar, iki servis elemanı, bir yazı işleri müdürü, bir asistan dahil toplam beş kişi gazeteyi altüst eden olaylar zincirine engel olamadı.

Peki pazar günü Habertürk'te ne mi oldu? İşte Ece Temelkuran'ın kaleminden pazar günü yaşanaların bir özeti:

"Çocuk varsa havalı olmak yok. Çocuk varsa karizma, klas bunların hepsine elveda!" diyen Ece Temelkuran, yeğeni Max ile keyifli bir pazar günü geçirmek isterken başına gelenleri köşesinde yazdı. Temelkuran, sinemaya götürdüğü yeğenini üç boyutlu filmden korkunca Gazete Habertürk'e gidip orada zaman geçirme düşüncesinin nelere mal olduğunu bakın nasıl anlattı:

"En iyisi gazeteye gitmek! Nasılsa çocuğu olan birileri vardır. Gidiyoruz. Benim oda tam 30 saniye sonra tamamen yerde. Ödüllerim, satranç tahtası, Venedik'ten aldığım tüylü kalem... Bir çocuk bir mekâna girdiği anda sivri, keskin şeyi nasıl anında bulur, anlamadım.

BİR ÇOCUK KAÇ YETİŞKİN EDER?

Bir anda Max ile ilgilenen toplam iki servis elemanı, bir yazı işleri müdürü, bir asistan ve ben dahil toplam beş kişi oluyoruz. Sonunda onu tekerlekli sandalyeye bindirip Fatih Altaylı'nın odasına doğru koridorda hızla sürüyorum. Pazar günü nasılsa, kimse yok. Koridorda manyak gibi koşturup duruyorum.

Nihayet"köfte-patates" bulunuyor bir yerden. İnternetten de Elmo (zamanı gelince siz de bilirsiniz) ve "Bi' daha! Bi' daha!" denerek izlenen 15 seans Elmo ile bir porsiyon İnegöl köfteden sonra bertaraf oluyor Max.

"Çocuğuma televizyon izletmem" diyen ilkeli anne-babalar ne yapıyor hiç bilmiyorum. Eve bırakıyorum Max'i, kendim de savaştan çıkmış olarak gazeteye dönüyorum. İki saat bir çocukla geçirince entelektüel olarak ayna gibi oluyorsunuz: Sıfır! Tertemiz!"

Ece Temelkuran'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR