MEDYA KÖŞESİ

Fransa Uzan'a iltica hakkı veriri mi?

Cem Uzan'ın Fransa'ya kaçışı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. M. Ali Birand da bu konuda ilginç bazı yorumlarda bulunmuş...

Fransa Uzan'a iltica hakkı veriri mi?

GAZETECİLER.COM - Bir zamanların en güçlü medya patronu Cem Uzan'ın Fransa'ya kaçışı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Mehmet Ali Birand da bugün köşesinde bu konuya değinmiş ve ilginç bazı yorumlarda

"FRANSA UZAN ’A NEDEN İLTİCA HAKKI TANIR ?

Durum sonunda netleşti.

           

Cem Uzan, Türkiye’den kaçtıktan sonra, Fransa’nın yolunu tutmuş ve anlaşılan daha önceden hazırlanan bir senaryo ile Siyasi İltica isteminde bulunmuş.

           

Fransızlar da, bu gibi olaylarda yaptıklarını tekrarlamışlar ve Uzan’a, istemi incelenene kadar, geçici oturma izni vermişler.

           

Bundan böyle, Uzan’ın gerekçeli başvurusu ve gösterdiği gerekçelerin ne oranda doğru olduğu incelenecek. Bu inceleme, 5-6 ay’da da bitebilir, yıllarca da sürebilir.

           

Siyasi İltica Hakkı, özgürlüklerin ortadan kaldırılması ve hayati tehditle karşı karşıya kalınması durumunda verilir. Yoksa, ticari anlaşmazlık gibi konular, Siyasi İltica Hakkı doğurmaz. Hatta, böyle bir başvuru incelemeye dahi alınmaz.

           

Cem Uzan’ın başvurusu, siyasi bir parti lideri olarak, tüm özgürlüklerinin elinden alındığı ve siyasi nedenlerle iktidar partisi tarafından hayatının tehdit altında tutulduğu iddiasını içeriyor olmalı. Başka türlüsü pek düşünülemez.

           

Fransa’nın, geçici dahi olsa bu başvuruyu dikkate alıp incelemesi dahi, Fransa’nın

 

AKP iktidarına özgürlükler konusunda sabıkalı olarak gördüğünü ortaya koyuyor. Paris, belki de inceleme sonunda bu başvuruyu reddedecektir, ancak yine de Türkiye’ye bakışındaki kuşkuculuk ortadan kalkmayacaktır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar