MEDYA KÖŞESİ

<font color='#FF0000'>Sansür </font>ve istifaya Eyüp Can yorumu

Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, bugün köşesinde yer verdiği bir not ile yazısını sansürlediği YıldırımTürker'e veda etti.

<font color='#FF0000'>Sansür </font>ve istifaya Eyüp Can yorumu
GAZETECİLER.COM -  Yıldırım Türker, Radikal Gazetesi'nden dün "yayınlanmayan yazısı" nedeniyle ayrıldı. Haberin medya kulislerine bir bomba gibi düşmesinin ardından  Türker, gazeteden ayrıldığını doğruladıktan sonra şöyle demişti: "Dün akşam Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can ile bugün yayınlanacak yazım üzerine anlaşmazlık yaşadık. Bu anlaşmazlığı karşılıklı çözemedik."

Türker'in sansürlenen ve Radikal'de yayınlanmadığı için istifasına yol açan Stratejistler, Gazeteciler, Devlet Kaynakları başlıklı yazı dün internet'te yayınlandı.

HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE SANSÜR VE İSTİFA

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni'nin, gazetesinin yazarının yazısına müdahalesi ve bu nedekle de yazarın istifası herkesin gözü önünde yaşanırken, Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, bugün köşesinde yer verdiği bir not ile Türker'e veda etti.

YOLLARIMIZI AYIRDIK KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İşte Eyüp Can'ın köşesindeki o not:

Not: Radikal’de yazılarını büyük keyifle okuduğum Yıldırım Türker ile dün editoryal anlamda yaşadığımız anlaşmazlık ve bu anlaşmazlığı karşılıklı çözememek yüzünden yollarımızı ayırdık.

Kendisine Radikal’e yaptığı cesur katkılarından dolayı çok teşekkür ediyor, yeni yazı serüveninde başarılar diliyorum.
ÇOK OKUNANLAR