MEDYA KÖŞESİ

Fikri Akyüz'den bomba yorumlar

Haber Aktif'te konuşan Fikri Akyüz, cemaat-AKP çatışması olarak algılanan sürecin esasında bir medya ayrışması olduğunu söyledi...

Fikri Akyüz'den bomba yorumlar
GAZETECİLER.COM
Gökmen Karadağ'ın modere ettiği Haber Aktif, Fikri Akyüz'ü konuk ettiği yayında MİT depremini tartışmaya devam etti. Akyüz, cemaat-AKP çatışması iddialarını yorumlarken sürecin medya üzerinden yaşandığını söyledi.

Akyüz, cemaat-AKP çatışması olarak algılanan sürecin esasında bir medya ayrışması olduğunu söylerken gerçekte böyle bir şey olmadığını ileri sürdü.

"BİR YANDA ZAMAN-BUGÜN DİĞER YANDA STAR-YENİ ŞAFAK VAR"

Cemaat ve AK Parti arasında bir çatışma olduğu söyleniyor. Bazı gazetelerin yayınlarından böyle bir algı oluştu... Ama ben buna katılmıyorum. Ben bu operasyonun arkasında Cemaat var demiyorum. Bugün ile Zaman gazetesinin yayınları birbiriyle örtüşürken Star ve Yeni Şafak gazeteleri de birbiriyle örtüşüyor. Medyada görülen bir ayrışma var sadece. Buradaki hassasiyete vurgu yapmak istiyorum, tarafların buna dikkat etmesi gerekir diyorum. Cemaate mensup bazı kişilerin dış politika ve Kürt sorununda AKP'den farklı düşündüklerini ben de gözlüyorum. Bunda bir sakınca da yok. Neden böyle düşünüyorlar deme hakkına da sahip değilim. Ama bazı kişilerin yaptığı yorumlar Cemaat'e mensup olmamalarına rağmen Cemaat'e aitmiş gibi yansıyınca farklı bir algı oluşuyor. Oysa bu kişilerin kendilerini bağlamadığını Cemaat de ifade ediyor. Hassasiyetlerde gösterilen zaaf nedeniyle bu algı oluşuyor.




ÇOK OKUNANLAR