MEDYA KÖŞESİ

Fethullah Gülen hangi ülkeye yerleşecek?

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan "Buzlar bir davetle erimez" başlıklı yazısında Gülen'in ABD'den sonraki yeni adresini yazdı.

Fethullah Gülen hangi ülkeye yerleşecek?
GAZETECİLER.COM
Başbakan'ın davetiyle gündeme oturan "Gülen Türkiye'ye döner mi" tartışması ilginç bir iddiaya konu oldu. Yalçın Doğan "Buzlar bir davetle erimez" başlıklı yazısında Gülen'in ABD'den sonraki yeni adresini yazdı.

Gülen'in Türkiye'ye dönüp dönmeyeceği yönündeki tartışmalara katılan Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan, sürekli Fethullah Gülen'le görüşen bir arkadaşının "Hocaefendi Amerika'dan sonra Güney Afrika'ya, oradan da Çin sınırında bir ülkeye yerleşmeyi düşünüyor, bir daha Türkiye'ye geleceğini sanmıyorum" dediğini yazdı.

İşte Yalçın Doğan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

KÜRESEL HAREKET

Yine cemaatin önde gelenlerinden:
"Cemaat hareketi yöresel bir hareket olarak başladı, Erzurum, İzmir ve İstanbul'da. Sonra ulusal harekete dönüştü, yurt çapında etkili hale geldi. Şimdi artık küresel bir harekettir".
Hangi anlamda küresel? Aynı kaynaklar:
"Bir misyon hareketidir. Referansı İslam olan, ama kimseye İslam'ı dayatmayan, ekonomik güce sahip, uluslararası ilişkilerde rol oynayan, barışa hizmet eden bir misyondur".

ÖNCE GÜNEY AFRİKA SONRA ÇİN SINIRINDA BİR ÜLKE

Küreselliğe örnek olarak, okulları gösteriyorlar. Gülen okulları halen dünyada 135 ülkede yaygın. Sadece Amerika'da 200 okul var. Irak'ta 24 okul ve bir üniversite var. Hareket her alanda iyi eğitilmiş kadrolar yetiştirerek kendini yeniliyor.
Gülen'e Türkiye'den sürekli gidip gelenler var. Onlardan biri:
"Hocaefendi Amerika'dan sonra Güney Afrika'ya, oradan da Çin sınırında bir ülkeye yerleşmeyi düşünüyor, bir daha Türkiye'ye geleceğini sanmıyorum".

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR