MEDYA KÖŞESİ

Fethullah Gülen 28 Şubat'ta ne yaptı?

"Can-ı gönülden 28 Şubat'a destek verenlerle, brifinglerde askerleri alkışlayanlarla hiç Gülen kıyaslanabilir mi?"

Fethullah Gülen 28 Şubat'ta ne yaptı?
GAZETECİLER.COM - 28 Şubat soruşturması medya gündemindeki haklı yerini koruyor. Bugün Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, köşesinde Fethullah Gülen'in 28 Şubat'ı desteklediği iddialarına yanıt verdi.

"Her Taşın Altında The Cemaat mi Var?" başlıklı son kitabında Gülen Hareketinin geçmişten günümüze hikayesini yorumlayan Ilıcak, kendisine son günlerde sık sık sorulan sorulara yanıt verdi...

İşte Ilıcak'ın bugünkü köşesinden Gülen'in 28 Şubat'a tavrına ilişkin yazdıkları:

"Ayrıca, Gülen Hocaefendi'nin o dönem sarf ettiği bazı sözler, "O da 28 Şubat'ı destekliyordu" iddiasıyla internet ortamında dolaşıyor. Twitter'da bana da sual eyleyenler var. Gülen 29 Mart 1997'de Samanyolu'nda, askerlerin tavrını anlayışla karşıladığını gösteren cümleler sarf etmiş. Önce sözlerini okuyalım:

"ASKER İSTESEYDİ MGK'DA 6 SAAT KONUŞMAZDI"

"Darbe hiçbir zaman tam bir çözüm değildir. Darbeciler iyi niyetlidir ama, her darbe tecrübe sahiplerini ve birikimleri heba etmiştir. Ülkemiz kriz içinde; gücü temsil edenler krizi önlemelidir. Burada askeriye muhtıra verdi diye suçlanmak isteniyor. İsteselerdi, bu öyle, bu böyle olacak diyebilirlerdi. Oturup onlarla meseleyi 6 saat mülâhaza etmezlerdi. Demokratik yollarla problemin çözülmesi arzu ettiler."

BÖYLE KONUŞMAYI MECBUR HİSSETMİŞ OLABİLİR

Gülen, 28 Şubat kararlarının MGK çerçevesinde alınmasını demokratik bir yol olarak değerlendiriyor. O günkü şartlarda böyle konuşmaya kendisini mecbur hissedebilir. Çünkü başlayan cadı avının kurbanlarından biri de oydu. 28 Şubat kararlarında, Cemaat'e yakın kişilerin kurduğu okulların devlete devredilmesi talep ediliyordu. Zaten sonra da kasetler ortaya çıktı.

GÜLEN ALKIŞÇILARLA HİÇ KIYASLANABİLİR Mİ?

Gülen, "Örgüt lideri" olmaktan yıllarca yargılandı. Can-ı gönülden 28 Şubat'a destek verenlerle, brifinglerde askerleri alkışlayanlarla hiç Gülen kıyaslanabilir mi? Gülen, "meşru müdafaa" halindeydi. "Laiklik tehlikede" deyip, insanları fişleyenler, manşet atıp, yorum yapanlar ise, "cadı avındaydı."
ÇOK OKUNANLAR