GÜNÜN MUHABİRİ

Ferhat Ünlü

Sabah

Ferhat Ünlü
İstanbul'da 2 yıl önce KCK soruşturması kapsamında bulunan bombaların bizzat soruşturmayı yürüten polis amiri tarafından gömüldüğü iddiası gündeme "bomba" gibi düştü.

Sabah gazetesinin bugün manşetinde yer alan Özel Haber'de "Kumpasın amacı KCK soruşturmasına meşruiyet kazandırmak ve MİT'e darbe vurmaktı" yorumuna yer verildi.

Gazetenin manşetindeki haberi, Ferhat Ünlü kaleme aldı.

"SABAH, paralel devlet yapılanmasının, Türkiye'yi sarsacak patlayıcı kumpasını ilk kez açıklıyor" girişi ile başlayan haber şöyle devam ediyor:

"Paralel Yapı'nın planladığı ve Kandil'den devşirdiği bir itirafçıyı da kullandığı kumpas, 2012'de, KCK operasyonlarının tüm hızıyla sürdüğü dönemde gerçekleştirildi. O yılın mart ve nisan aylarında İstanbul'da, Zeytinburnu ve Esenler'de bulunan tahrip gücü yüksek A-4 patlayıcılar, "paralel tezgâh" amacıyla, bir süre önce paralel telekulak soruşturması kapsamında tutuklanıp Silivri Cezaevi'ne gönderilen bir rütbeli polis tarafından İstanbul'a getirilip yerleştirildi. Akıl almaz kumpasla hem Ergenekon operasyonu gibi KCK soruşturmasına meşruiyet sağlanmış oldu, hem de o dönemde MİT'in KCK'ya göz yumduğu algısı yerleştirilmeye çalışıldı."

Bu ilginç ve ses getirecek haber ile Ferhat Ünlü günün muhabiri oldu.
ÇOK OKUNANLAR