MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'nun kafaya takılan gecesi

Fasıl gecelerinin mimarı Fehmi Koru, Ahmet Hakan'ı anlayabilmiş değil... Mesele de fasıl geceleri...

Fehmi Koru'nun kafaya takılan gecesi

GAZETECİLER.COM
Zeynep Kurtbay

Buluşma noktası Hidiv Kasrı… Fehmi Koru kapıda, davetlileri karşılıyor.
Önce yemekler yeniliyor, Osmanlı mutfağından… Şerbetler içiliyor: Demirhindi ve keçiboynuzu şerbeti.
Yeni katılanlar ortama uyum sağlamaya çalışıyor. Eskiler ‘aramızdaki yeni yüzler de kim’ edasıyla sağa sola bakınıyor.
Yemeğin ardından heyetin rotası aynalı oda. Tek bir kapıdan giriliyor. Kapının hemen girişine saz heyeti kurulmuş. Hani kaçmak isteseniz kaçışı yok; sahnenin tam da ortasından geçmek zorundasınız. 
ORGANİZASYON SPOR MÜDÜRÜNDEN
Sıra sıra sandalyeler, koltuklar dizilmiş. Sıra gecelerini andırıyor. Ortalarda sehpalar… Sehpalarda çerezler…  Bir sandalye kaptın kaptın yoksa açıktasın. 60 kadar kişi kendine bir yer bulduktan sonra gecenin organizasyonunu yapan Erhun Köknar alıyor mikrofonu eline. Aslında işi spor, Yeni Şafak Gazetesi’nin Spor Müdürü ama gecenin ayarları ona teslim.
‘ABİ BU İŞ CAFE’DE OLMAZ’ DEMİŞ
Eşi Aysun Köknar’ın aynı zamanda psikolog olan TRT sanatçısı Dr. Adnan Çoban’la bir dönem yaptığı müzik programından aşina olmuş musikiye… Fehmi Koru’nun Ağakapısı Cafe’de başlattığı musiki sohbetlerinin çekirdek kadrosundan. Koru’ya ‘’Abi bu iş cafe’de olmaz, büyük salonlara taşıyalım’’ deyince fasıl geceleri iki mahalleye de yayılmış. Ötekiler, berikiler bir arada buluşur olmuş.
Aydın Doğan’ın davete iştirak etmesiyle pek bir merak uyandıran fasıl gecelerine SMS mesajıyla daveti kapanlar arasında her telden her camiadan isimler var.
Gecenin müdavimleri Yusuf Ziya Cömert, eski bakan Atilla Koç, Mehmet Barlas, Ahmet Ertürk, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof Yunus Söylet, Ali Bayramoğlu, Selahattin Sadıkoğlu, Elif Çakır… Yeni isimler de var; İpek Tuzcuoğlu ve arkadaşları…
TESETTÜR GİYİMLİ DE VAR MİNİ ETEKLİ DE
Giysiler özenle seçilmiş. Sade ama şık. Takılar abartısız. Özellikle ses sanatçılarının. Tesettür giyimli de var mini etekli de. Fehmi Koru başta olmak üzere erkeklerin çoğu takım elbise giyip kravat takmış.
Gece için seçilen makam Mahiri makamı. Mutluluk verirmiş. Bir nevi rehabilitasyon. Dinleyiciler mutlu olmak için dikiyor kulaklarını, saz heyeti başlıyor çalmaya…
İÇKİ YERİNE ÇAYLAR DOLUP BOŞALIYOR
Çaylar boşalıyor, doluyor. Fasıl deyince evlerde ya da meyhanelerde memleketin kurtarıldığı, 2 şarkı arasında hararetli tartışmaların yükseldiği içkili masaları anlardık hep. Oysa buradakiler içki içmeden kendilerini müziğin kollarına bırakarak sarhoş oluyor. Dün gece olmayışı fasıl gecelerinde içki olmadığı anlamına gelmiyor. Bir önceki buluşma Koç Müzesi’ndeymiş ve içki varmış. Ama Hidiv Kasrı’nda zaten içki yok. Gecelerin sponsorluğunu ilçe belediyeleri yapıyor. Dolayısıyla mekanlar da ona göre seçiliyor.
Saz heyetinde ünlü bir doktor da var. Göğüs hastalıkları Profesörü Rasim Küçükusta ud çalıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin her buluşmada sahne alan dinleyicilerden biri. Karlıtekin söyledikçe alkışlar yükseliyor. Kenan Işık Ahmet Haşim’den şiirler okuyor. Gecenin büyük sürpizi ise Elif Çakır’a…
FEHMİ KORU NEDEN ORTADAN KAYBOLMUŞ?
Gecenin büyük patronu Fehmi Koru ilk yarım saatte ortalardan kayboluyor. Konuklarını kapıda karşılayıp aralarda hatır soracak kadar ilgi gösterdiği bilinen Koru’nun neden yok olduğunu merak edip soruyoruz… Can Dündar’a verdiği sözün kurbanı olmuş meğer. Dündar’ın Canlı Gaste’sine bağlanıp DTP kararını değerlendirmiş. İçeride sazlar çalınırken meğer yayındaymış.
Peki ya fasılların çekirdek kadrosunda yer alıp da sonradan köşesinde Koru’nun ‘kolordu komutanı tatbikatı’ yaptığını yazan Ahmet Hakan ne oldu da ayağını kesti? Koru ‘’Ben de anlamadım ki. Söyleyin işte siz de gördünüz kötü olan ne var bu düzenlediğimiz gecelerde’’ diyor.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum