MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'nun bu yazısı <font color='#FF0000'>kapak oldu!</font>

MİT'çi ve Emniyetçi gazeteciler twitterda birbirine girdi, Fehmi Koru bu utanmazlığı yazdı...

Fehmi Koru'nun bu yazısı <font color='#FF0000'>kapak oldu!</font>

GAZETECİLER.COM - Fehmi Koru'nun yazısına geçmeden önce daha iyi idrak edebilmeniz için bir küçük özet yapalım sizlere...

Dün gece MİT'çi ve Emniyetçi gazeteciler twitter üzerinden fena halde kapıştılar. Ama öyle böyle bir kavga değildi bu... "Şerefsizsin" ile başlayıp, "sana etek giydirip Taksim'de gezdireceğime" kadar varan bir karanlık savaştı.

Kavganın merkezi ise Sabah yazarı Sevilay Yükselir ile Taraf yazarı Emre Uslu'ydu...  Biri ötekini MİT'e çalışmakla itham ediyordu, öteki de Uslu'nun malum emniyetçi geçmişi üzerinden yükleniyordu.

KORU'NUN YAZISI KAPAK OLDU

Kavga fazlazıyla "avam" bir üslupta geçtiği için atılan twitlerden alıntılama yapmayacağız... Onun yerine bu kavgayı yapanlara kapak olacak Star yazarı Fehmi Koru'nun bu yazısını dikkatinize sunacağız...

MİT ile Emniyet'in dün yaptıkları ortak açıklamayı hatırlatan Fehmi Koru, istihbarat örgütleri arasındaki kavganın bittiğinin altını çiziyor ve şöyle devam ediyor;

"Onların kavgası bitti, ama gazeteler ve gazeteciler arasında onların etkisiyle başlamış olan kavga şiddeti hergün artarak devam ediyor. Bir yanında ‘MİTçi’ gazeteler ve gazeteciler var, bir yanında da ‘Emniyetçi’ gazeteler ve gazeteciler bu kavganın... Gazete sayfalarında, sütunlarda başlayan sataşmalar sosyal medyaya da sıçramış görünüyor.

Medya patronlarının geçmiş günahlarını sayarken istihbarat örgütleriyle kabul edilebilirin ötesinde kurulan ilişkiye temas etmelerinden de biliyoruz: Bizim medya bu konuda sabıkalıdır.

ESKİDEN UTANIRLARDI ŞİMDİLER İSE...

Yine de eski dönemler ile şimdi arasında belirgin bir fark var: Patronların, yayın yönetmenlerinin ikrarı ve itiraflarla varlıkları kesinleşen istihbarat örgütleriyle içli dışlı gazeteciler bu özelliklerinin bilinmesini istemez, deşifre olduklarında da utanırlardı; şimdi ise aralarından işi iftihar vesilesi saymaya kadar vardıranlar çıkabiliyor. Eskiden meslek örgütleri de biraz daha hassastı sanki; şimdilerde herkesin gözü önünde cereyan eden medyadaki istihbaratçı savaşı sessizlikle karşılanıyor.

MEDYADAKİ MİT'Çİ VE EMNİYETÇİ UNSURLAR

Ergenekon savcısının son hamlesiyle MİT ile Emniyet (veya bir kısım Emniyetçi) arasında çekişme yaşandığı ortaya çıkmıştı; iki kurumun ortak basın açıklaması, bir bakıma, kurumsal kavganın bittiğinin de ilânı sayılabilir. Onların sonunda uzlaşması, bunu bir açıklamayla kamuoyuyla paylaşması, acaba medyadaki ‘MİTçi’ ve ‘Emniyetçi’ unsurların da baltalarını gömmelerini getirir mi?

Benimki de merak işte...


Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR