MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'dan 'yandaş' bombası

Balçiçek Pamir'in konuğu Fehmi Koru oldu. Koru, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de konuk olduğu son fasıl gecesini ve perde arkasını anlattı.

Fehmi Koru'dan 'yandaş' bombası
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarındaki 'Söz Sende'de Balçiçek Pamir'in bugünkü konuğu Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru oldu. Koru, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de konuk olduğu son fasıl gecesini ve perde arkasını anlattı.

Asıl bombayı ise Balçiçek Pamir'in yandaşlıkla ilgili sorusuna yanıt verirken patlattı; "Ben yandaşlardan hoşlanmam"

Adı düzenlediği fasıllarla anılmaya başlanan Fehmi Koru, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de ağırlayarak dikkat çekmişti. Balçiçek Pamir'in ısrarlı sorulara cevap vermekten başka çaresi kalmayan Koru, Gül'ü nasıl davet ettiğini ve fasılda yaşananları anlattı.

Balçiçek Pamir: Sizin fasıllar aldı başına gidiyor. Bir güç gösterisi gibi artık. En son Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Bazıları bu davetlere katılmak için ölüyor, bazıları korkuyor 'yandaş olurum' diye. nedir bu fasılların gizemi?

Fehmi Koru: Ben müziği çok seviyorum. Çocukluğumdan beri müzikle içi içe yaşadım. Üç sene önce bir grup arkadaşla birlikte çok daha mütevazi olanaklarla başlamıştık. Sonra fazlaca rağbet görünce büyüdü tabii.



Balçiçek Pamir: Yandaşları mı çağırıyorsunuz gerçekten?

Fehmi Koru: Hayır canım. Ben yandaşları sevmem zaten. Sevdiklerimi çağırıyorum. Sosyal hayatımda da görüştüğüm insanlar...

Balçiçek Pamir: Cumurbaşkanı nasıl geldi?

Fehmi Koru: Benim eski arkadaşımdır bilindiği gibi. Seyahatlarda görüştüğümüzde hep sözünü ederdi bu fasılların zaten. Ayrıca kendisi de müziği çok seven biridir. Fasıllardan sözederken genelde davet bekler bir havası da olduğu için 'gelmez misini?' diye sorduk. Kendisi de 'Neden gelmeyeyim ki, tabi ki gelirim' cevabını verince davet ettik.



Fehmi Koru programda ayrıca Başbakan Erdoğan’ın ABD gezisi, Serj Sarkisyan’la görüşmesi ve anayasa paketi ile ilgili yorum ve değerlendirmeler de yaptı.

Koru anayasa değişikliği paketi çevresinde yaşanan tartışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Şu anda yaşadıklarımız aslında anormal şeyler. Başka ülkelerde değişik biçimde yaşanan ve uzun sürelere yayılan süreci biz çok kısa sürede, hatta bir anda yaşamak istiyoruz. Anayasayı demokrasi çalışırken değiştirmek çok zordur. Zaten tarihimizde de bunu gösteriyor. Deniz Baykal’ın ‘üç madde şarıt’ aslında çok güzel bir öneri, hatta ben de sahip çıktım yazılarımla ama oradaki yanlışlık Cumhurbaşkanının adres gösterilmesinde. Anayasanın 170. maddesine göre Cumhurbaşkanı’nın böyle bir yetksii yoktur zaten olsa da o makamı bu şekilde siyasallaştırmamak gerekir. Ama benim bildiğim şey şu: Ok, hele mahir bir elle yaydan çıktıysa mutlaka hedefe ulaşır. İyi bir yoldayız.”
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar