MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'dan köşe yazarlarına: Biraz kendimize hâkim olalım

"Baylar, biraz kendimize hâkim olalım" başlıklı köşe yazısında Habertürk yazarı Fehmi Koru medyaya çattı

Fehmi Koru'dan köşe yazarlarına: Biraz kendimize hâkim olalım

GAZETECİLER.COM - "Baylar, biraz kendimize hâkim olalım" başlıklı köşe yazısında Habertürk yazarı Fehmi Koru, medyanın, Türkiye'deki değişime rağmen, bildiğini okuduğunu yazdı ve köşe yazarlarının, Gül'ün Necmettin Erbakan'ın mezarını ziyaret etmesi hakkındaki yorumlarına tepki gösterdi.

"Cumhurbaşkanı değişiyor, başbakan değişiyor; hükümette değişiklikler yaşanıyor; buna karşılık Türkiye’nin medyaya yansıyan gündemi değişmiyor..." diyen Koru yazsını şöyle sürdürdü: 

MEDYA BİLDİĞİNİ OKUYOR

"Değişmeyen konunun baş kahramanlarından biri “yeni sosyolojik dinamikler”den, diğeri “varoluşsal ve epistemolojik problemler”den söz ederek hiç değilse yeni kavramlarla tartışmaya farklı boyutlar getirme çabasında; medyamız ise bildiğini okumaya devam ediyor...

GÜL'ÜN VEFA BORCU ZİYARETİ MERCEK ALTINDA

Geçmişte Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Başbakan iken bu ikili arasında sürtüşme arayışı hâkimdi gündeme, şimdi yeni cumhurbaşkanı ile yeni başbakan artık gündemi belirlesin değil mi? Hayır, yine bilinenden şaşılmıyor ve Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı sonrası ilk gününde yaptığı vefa borcunu ödeme amaçlı ziyaretler mercek altında tutuluyor...

“Vardır bir bildikleri” mi diyelim?

(...)

AK PARTİ 12 EYLÜL'ÜN MEKANİZMALARI İLE GELDİ

AK Parti 12 Eylül Anayasası’nın gevşek tuttuğu sistemin denetim mekanizmalarını kendi içerisinde oluşturup kullanarak geldi. İtirazlar belki dışa fazlaca vurulmadı, çekişme olduğu görüntüsü verilmesinden kaçınıldı, ama yine de hemen her kritik konuda başta ifade edilen görüş -eğer yanlışsa- son anda da olsa uygulamaya konulmadı. Ya bütünüyle ortadan kalktı, ya yumuşatıldı, ya da uygulanmadı.

Sağduyu pek çok kez hâkim olabildi.

Partide de, hükümette de, devlette de bunu sağlayıcı unsurlar genellikle var oldu. Yeni dönemde o unsurlar arasına medya da pekâlâ katılabilir.

Kimileri olağanüstü büyütüyor, ama etraftan gelen gözleri köreltecek kadar aşırı övgü dolu sevgi sözcükleri, tıpkı nefret kusan sövgü ifadeleri gibi, AK Parti kadrosunun önemsenmeye değer isimleri üzerinde fazla bir etki yapmıyor.

Biraz sabırla bekleyip yargılarımızı uygulamalara saklayabilsek, herhalde çok daha doğru bir iş yapmış olacağız.

ÇOK OKUNANLAR