MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'dan Can Dündar tüyoları...

Can Dündar'ın kovulmasının arkasındaki iradenin Başbakan ve hükümet olduğu yönündeki yaygın kanıyı yorumlayan Fehmi Koru, Erdoğan'ın haksızlığa uğradığını savundu.

Fehmi Koru'dan Can Dündar tüyoları...
GAZETECİLER.COM
Milliyet'in Can Dündar'ı kovmasıyla iktidarın medyayı dizayn ettiği ve muhalif gazetecileri sektörden "temizlediği" yönündeki kanaat daha fazla yaygınlaşmıştı. Hükümetin medya patronları üzerinde baskı kurarak "kelle aldığı" yönündeki yorumları değerlendiren Star yazarı Fehmi Koru iddiaları red ederken, Başbakan Erdoğan'ın haksızlığa uğradığını savundu.

BEYEFENDİ KIZMASIN GAZETECİLİĞİ

Hasan Cemal'in “Beyefendi rahatsız olmasın gazeteciliği” diyerek Başbakan Erdoğan'ı işaret eden yazısına yanıt veren Fehmi Koru "beyefendi"nin Erdoğan olmadığını yazdı. Koru “O zaman ben de bildiklerimi yazarım” diyerek geçtiği kuliste şöyle dedi:

KONU ERDOĞAN'A İLETİLDİ "BEN KARIŞMAM" DEDİ

“Konu henüz bu noktaya gelmeden bir aracı vasıtasıyla Başbakan Erdoğan’a iletildiğinde ‘Ne münasebet efendim, ben gazetelerin içişlerine karışmam’ cevabı alındığını, cevabın ilgilisi tarafından gazetenin patronuna iletildiğini biliyorum. İşte Derya Sazak orada, kendisinden sorulabilir. Milliyet’in sahibine devletin başka zirvelerinden de ‘Yapma’ diye özetlenebilecek telkinler geldiğine ise eminim.”

KİMDİR BU "BEYEFENDİ"?

Koru “Siz bu işte bir tuhaflık görmüyor musunuz? Ben şahsen görüyorum.” diyerek şu notu düştü:

“Faturanın yanlış kişilere kesildiğini düşündürecek kadar hem de… Kimdir bu ‘Beyefendi’? Başbakan Erdoğan da onu merak etmiyor mu?”

Yazının tamamı için