MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'dan 'aman dikkat'!

"Yanlış yapma lüksümüz yok" diyor Fehmi Koru, uyarılarda bulunuyor.

Fehmi Koru'dan 'aman dikkat'!

GAZETECİLER.COM - Zaman yazarı Fehmi Koru, Ergenekon'daki son dalgayla ilgili uyarılarda bulundu.
Koru, "armutlarla elmalar karıştırılmamalı" dedi.
"Sürece sahip çıkanların son gelişmeleri savunamayacak konuma düşürülmemesi gerektiğini" belirtip "tehlikenin sınırlarında dolaşıyoruz" dedi.
İşte Fehmi Koru'nun "aman dikkat" dediği noktalar:

"Gelişmelere herkesin bizim gibi yaklaşmadığını, süreci rayından çıkarmak ve başarısızlığa mahkum etmek isteyenler bulunduğunu biliyoruz. En az 60 yıllık karanlık bir dönemle hesaplaşılır ve darbeci zihniyete dokunulurken, o süre içerisinde yolları çeteler ve darbecilerle kesişmiş tiplerin "Sıra bana da gelir mi?" tedirginliği yaşaması doğal.

Hem kendi derdine düşmüş olanlar, hem de ülkeyi sarsacak altüst oluşlardan her zaman medet duymuş çevreler, sürecin sarpa sarmasını, sonuca ulaşmamasını, en azından sulanmasını bekliyor.

En fazla da medyada...
(...)
ELMALARLA ARMUTLAR KARIŞMASIN

Sıfır yanlış' ile götürmek gerekiyor süreci... Yani, elmalarla armutları birbirine karıştırmadan... Çeteler ve darbecilerin al takke ver külâh ilişkiler içerisinde oldukları ile farklı merakları yüzünden benzer özellikler gösterenleri ayırmayı bilerek... Sürece sahip çıkanları yapılanları savunamayacak hale düşürmeden...

Toplumun hassasiyet duyduğu sinir uçlarına dokunmadan yürütülmezse, bir tek kişi bile 'yanlışlık' ile çeteciler ve darbeciler arasına katılırsa, ülkeyi karıştırmayı, kitleleri birbirine düşürmeyi, demokrasiyi inkıtaa uğratmayı doğal karşılayanlarla hesaplaşırken farklı hesaplar da gündeme taşınırsa, süreç başarıya ulaşamaz.

Son bir kaç gündür böyle bir tehlikenin sınırlarında dolaşılıyor. Hâlâ dışarıdaki çete unsurları ve sıranın kendilerine ne zaman geleceği endişesi taşıyan darbeciler ile hemen her kesimdeki işbirlikçilerini sevindiren her şey demokrasi için 'tehlike' sayılır.

Aman dikkat...


Fehmi Koru'nun yazısının tamamı Zaman'da...
köşesine ulaşabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR