MEDYA KÖŞESİ

Fazıl Say'a Oray Eğin'den pet şişe desteği

Kırk yılın başında birileri arkalarından pet şişe atarak onları kovarsa bunun da 'demokratik bir tepki' olduğunu unutmasınlar

Fazıl Say'a Oray Eğin'den pet şişe desteği
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, köşesinden Fazıl Say'ın kavga ettiği ve üzerine pet şişe atarak masasından kovduğu Nedim Hazar ve eşi Alman Yeşiller Partisinden Ulrike Dufner'e sert bir eleştiri getirdi.

Hazar'ın eşinin çalışmalarını takip ettiğini, yöneticiliğini üstlendiği vakfın Taraf gazetesi ile düşünsel ve eylemsel açıdan içli dışlı olduğunu ileri süren Oray Eğin, "Konuşsunlar, raporlar yazsınlar, analizler yapsınlar, panel düzenlesinler. Hiç sakıncası yok. Sonuçta tarih eskisinden daha hızlı ilerliyor, nasıl yanıldıklarını zaman daha hızlı ortaya çıkarıyor" diye yazdı.

İşte Eğin'in Kırk yılın başında birileri arkalarından pet şişe atarak onları kovarsa bunun da 'demokratik bir tepki' olduğunu unutmasınlar diyerek Fazıl Say'a destek verdiği yazıdan çarpıcı bir bölüm:

Fazıl Say'ın geçtiğimiz günlerde Burgaz Ada'da masasına ilişen bir Alman vakfı yöneticisini küfürlerle, arkasından pet şişe fırlatıp kovacak kadar öfkelenmesine neden olan bu kolonyalist zihniyeti anlamakta fayda var. Ayrıca bir insanın, bir başkasının masasına davetsiz oturup, laf atıp, beş dakika içinde kovulabilmeyi başarması özel de bir yetenek...

Ama zaten bu gibi insanların yıllardır yapmak istedikleri bu: Provoke etmek, ortalığı karıştırmak, ajitasyon yapmak, sonunda kovulmak, hakarete uğramak, böylece de kendilerinden bir mağdur çıkartarak merkez ülkelerine kendi görüşleri doğrultusunda çarpık bir manzara sunmak.

O uyduruk Alman vakfının, eski Yeşiller Partisi üyesinin şimdiden Almanya'ya geçtiği raporu tahmin ediyorum: 'Herr, Türkiye'de laikler çok kötü insanlar, çok faşistler, çok saldırganlar, hoşgörülü değiller, Batı düşmanı hepsi, ordu çok kötü, asker korkunç, yaşasın ileri demokrasi.' Aynı Yeşiller Partisi zihniyetini 90'lı yıllarda, terörünün doruk noktasında, hemen her ev bir şehit haberiyle sarsılırken PKK'ya verdikleri destekle de hatırlıyoruz.

Fazıl Say'ın hışmına uğrayan o uyduruk vakfı ve çalışmalarını takip ediyorum: Taraf çizgisinde, Taraf yazarlarının da sık sık katıldığı paneller düzenliyorlar, bunları kitap olarak yayımlıyorlar. İçeriği tahmin edebileceğiniz gibi: 'Birinci Cumhuriyet çok kötü, bütün askerler darbeci, Kemalizm gerici' falan filan.
Türkiye'nin sorunlarını hepimizden daha iyi biliyor ya bu arkadaşlar...
Konuşsunlar, raporlar yazsınlar, analizler yapsınlar, panel düzenlesinler. Hiç sakıncası yok. Sonuçta tarih eskisinden daha hızlı ilerliyor, nasıl yanıldıklarını zaman daha hızlı ortaya çıkarıyor: Mısır için altı ay yetti.
Kırk yılın başında birileri arkalarından pet şişe atarak onları kovarsa bunun da 'demokratik bir tepki' olduğunu unutmasınlar ama. 90'lı yıllarda Joschka Fischer suratına koca pastayı yediğinde bu kadar mesele etmemişti.