MEDYA KÖŞESİ

Fatih Çekirge'den kadınlara kötülük itirafı

'Suçluyum, itiraf ediyorum. 3. sayfa haberleriyle kadınlara kötülük yaptık.'

Fatih Çekirge'den kadınlara kötülük itirafı

Akşam yazarı  'Aile İçi Şiddete Son' kampanyasını, gazetesindeki köşesinde 'Aile İçi Şiddete Son' kampanyası kapsamında düzenlenen toplantıya yer verdi ve etkinlikler sırasında Fatih Çekirge'nin yaptığı itirafları yazdı.

KADINLARA KÖTÜLÜK YAPTIM İTİRAFI

"Özellikle Hürriyet İnternet Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge'nin söyleyeceklerini merak ediyordum. Fatih Çekirge'yi çok severim ama atölye çalışması yerine panele katılmış olsaydım şunu sormak istiyordum:
'Hürriyet'in internet sitesine girdiğimizde ilk sayfadaki çıplak kadın fotoğraflarını nasıl açıklıyorsunuz.'

Bir kat yukarı çıktığımda bazı kadın arkadaşlar, 'Ne oldu, biliyor musun?' diye heyecanla anlattılar:

'Fatih Çekirge dedi ki,'Suçluyum, itiraf ediyorum. 3. sayfa haberleriyle kadınlara kötülük yaptık.'

MEDYADA DİL DEVRİMİ OLUR MU?

'Yemeği yaktı, dayağı yedi' şablonuyla atılan başlıkların kadına yönelik şiddeti meşrulaştığını anlayabilecek mi acaba bir gün erkek meslektaşlarımız.
Dil devrimi demişken: 23 yıllık gazeteciliğimde, gazeteci diline o kadar alışmışız ki, birkaç ay önce fark ettim, bizim jargonun ne kadar maskülen olduğunu.

Gazetecilik jargonuyla konuşurken, bir işadamı arkadaşım bana 'Argo kullanmasana' dediğinde fark ettim, itiraf ediyorum.
'Yaptığın haber ile rakiplere geçirmek, haberi patlatmak' gibi.
Dün şunu düşündüm bir de:

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanlığı, polisleri, imamları, aile mahkemesi hakimlerini eğitime tabii tutuyor ya, acaba medya mensuplarına da eğitim verilse nasıl olur?"

ÇOK OKUNANLAR