MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan RTÜK yorumu: Ülkeyi yasaklar ülkesine çevirmeden...

RTÜK'ün Netflix, Blu tv gibi internetten yayın yapan kanalları denetime almasını Habertürk yazarı Fatih Altaylı konuyu köşesine taşıdı.

Fatih Altaylı'dan RTÜK yorumu: Ülkeyi yasaklar ülkesine çevirmeden...

Fatih Altaylı yazısında RTÜK'ün denetleme yetkisi için"Yetkiye bir diyeceğimiz yok da, bari evrensel kurallar ne diyorsa öyle yapılsa işler. Ülkeyi bir yasaklar ülkesine çevirmeden" ifadelerini kullandı.

"İnternet ortamını Çin’in, Suud Arabistan’ın, Rusya’nın internet ortamı gibi yapmadan. Türkiye’yi güzel ve ilginç ve çekici yapan neydi biliyor musunuz?" diye soran Altaylı, cevabı da şu şekilde verdi: "Batısındaki ülkeler kadar olmasa da, doğusundaki ülkelerden daha özgür olmasıydı. Bunu ortadan kaldırdığınız zaman bu ülkenin hiçbir cazibesi kalmayacak farkında mısınız bilmem!"

İŞTE FATİH ALTAYLI'NIN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM 


RTÜK’ün karışmadığı bir internet kalmıştı, ona da karışmaya başladı çok şükür.

Yasal hakkı var mı acaba diye düşünmeyin.

Var.

Oldurmuşlar.

Hani torba torba yasalar geçiyor ya içinde yüzlerce ayrı yasanın yüzlerce ayrı maddesini değiştiren, çaktırmadan. Öyle bir torbanın içinde RTÜK’e bu yetki de verilmiş.

Yetkiye bir diyeceğimiz yok da, bari evrensel kurallar ne diyorsa öyle yapılsa işler.

Ülkeyi bir yasaklar ülkesine çevirmeden.

İnternet ortamını Çin’in, Suud Arabistan’ın, Rusya’nın internet ortamı gibi yapmadan. Türkiye’yi güzel ve ilginç ve çekici yapan neydi biliyor musunuz?

Batısındaki ülkeler kadar olmasa da, doğusundaki ülkelerden daha özgür olmasıydı.

Bunu ortadan kaldırdığınız zaman bu ülkenin hiçbir cazibesi kalmayacak farkında mısınız bilmem!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar