MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan MİT'le ilgili bombalar

Hakan Fidan Oslo için değil KCK'da tutuklanan çok sayıda kişi MİT elemanı çıktığı için ifadeye çağrılmış.

Fatih Altaylı'dan MİT'le ilgili bombalar
GAZETECİLER.COM - Hakan Fidan ve MİT sarsıntısı olayında Habertürk bütün gazetelerin önüne geçti. Bugün manşetlerinde yer alan "savcılık iddiasına" da yine bir çok gazete ulaşmayı başaramadı. Aynı şekilde Fatih Altaylı'nın köşesine ayırdığı KCK ve MİT'le ilgili bomba iddialar da Habertürk'e özel oldu.

HT'yi rakiplerine attığı farktan dolayı kutlayıp, dikkatimizi Fatih Altaylı'nın köşesindeki bomba iddialara yöneltiyoruz.
ALTAYLI KCK'DAKİ MİT'ÇİLERİN İSİMLERİNİ BİLİYOR
Fatih Altaylı'nın köşe yazısındaki en ilginç bölüm bize göre bu kısım. Demiş ki;

"KCK ve PKK içindeki ajanların bazılarının kim olduğunu biliyorum. Dahası bazılarının verdiği ifadeler Habertürk'e ulaştı.
Ancak hem ulusal güvenlik hem de bu kişilerin kişisel güvenliği nedeniyle isimlerini açıklamam mümkün değil.

Ancak şu kadarını söyleyebilirim; Abdullah Öcalan'a çok yakın bazı isimler dahi aslında MİT'e çalışıyormuş.

Yani MİT, örgüte çok ciddi anlamda sızmış.


Altaylı'nın dediğine göre MİT'i şüpheli konuma sokan Oslo Görüşmesi değil, KCK operasyonunda gözaltına alınan çok sayıda kişinin MİT elemanı çıkmış olması.

İşte o bomba iddia;
 
"Bir süreden beri KCK'ya karşı yürütülen operasyonlarda sayıları 1000'i aşan KCK mensubu gözaltına alındı. Gözaltına almanlar, KCK ve PKK ile bağlantılı isimlerdi ve aralarında Öcalan'ın  avukatları da vardı.

Üst düzey 3 MİT yöneticisinin "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılmasına neden olan süreç, bu operasyonlarda ortaya çıkan bazı gerçeklerle başladı. KCK operasyonunda gözaltına alman şüphelilerin savcılık sorguları sırasında çok ilginç gelişmeler yaşandı.

MİT ADINA KCK'YA SIZDILAR

Bazıları KCK ve PKK içinde çok önemli görevler üstlenmiş olan isimler, savcılıkta "MİT mensubu" olduklarım açıkladılar. Bu kişilerin bazılarının terör örgütü ve uzantısı örgütler içinde çok üst noktalarda olmasından dolayı savcılık bu durumu MİT'ten teyit etti ve gerçekten MİT mensubu olduklarını ve örgüte MİT adına sızdıklarını kesinleştirdi. Bu kişiler ifadelerinde yıllar boyunca PKK'dan MİT'e çok önemli bilgiler aktardıklarını söylediler ve bu bilgilerin neler olduğunu anlattılar.

MİT UYARDI MI?

MİT mensubu olduğunu söyleyen KCK sanıkları, ifadelerinde geçmişte PKK ve son dönemde KCK'nın organize ettiği pek çok olayı rapor ettiklerini anlatınca savcılar gözünü MİT'e çevirdi. MİT'in PKK ve KCK içindeki muhbirlerinden gelen bilgileri terörle mücadele eden birimlere aktarıp aktarmadığının, İçişleri Bakanlığı ve olayların meydana geldiği illerdeki güvenlik güçleriyle paylaşıp paylaşmadığımı! ve tedbir alınmasına katkıda bulunup bulunmadığının araştırılmasına karar veren savcılık, bu kapsamda üç MİT yöneticisinin ifadesinin alınması için düğmeye bastı.

ÇOK OKUNANLAR