MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan başarılı DTP sınavı!

DTP temsilcileriyle yapılan canlı bağlantılar gazetecilik sınırlarının aşıldığı bir çok örnek barındırıyor. Ama Altalyı dün gece Teke Tek'de ilginç bir şekilde iyi bir sınav verdi.

Fatih Altaylı'dan başarılı DTP sınavı!

GAZETECİLER.COM

Fatih Altaylı, Habertürk TV ekranlarındaki programı Teke Tek'de kapatılan DTP'nin Siirt milletvekili Osman Özçelik'i ağırladı. Gündemin mera

Fatih Altaylı “İyi Gazeteci”...
Bundan hiç kuşkum yok ama onun asıl sorunu başka...
Fatih; “İnsan” olmakla “Adam” olmak arasında tercihini “Adam” olmaktan yana kullanıyor...
Oysa ortalık "adam" dan geçilmiyor...
Ve haliyle gazeteciliğini “taçlandırmak” yerine, futbol deyimiyle “taca” çıkarıyor...
Fatih bu gece “İnsan” olmayı denedi ve çok daha başarılı bir “TV gazetecisi” olabileceğini gösterdi…
Seven veya sevmeyen herkes ondan, “yapabileceklarini” istiyor…
Bu gece oldu…
 
Adnan Berk Okan
k edilen tüm konularının tartışıldığı program ilginç diyaloglara sahne oldu.

Fatih Altaylı, Cüppeli Ahmet Hoca'dan sonra hayli siyasi bir konu ve konukla 

ekranlardaydı. Osman Özçelik, DTP politikaları ve sürece dair fikirlerini açıklarken konu Abdullah Öcalan'a geldi. DTP milletvekillerinin istifa kararında vazgeçmelerinde Öcalan'ın çağrısının etkisi programda ciddi bir polemik konusu oldu.

ALTAYLI, ÖCALAN SORUSUNDA İNAT ETTİ!

Altaylı, Özçelik'e açık bir şekilde Öcalan'ın çağrısının kararlarında nasıl bir etkide bulunduğunu sordu. Özçelik net bir yanıt vermeyince soruyu tekrarladı. Özçelik yine muğlak ifadeler kullanınca Altaylı bir daha sordu. Net bir yanıt alana kadar sorusunda ısrar eden Altaylı Osman Özçelik'in kaçak güreşmesine izin vermedi.

Ama dikkatimizi çeken şey Altaylı'nın DTP milletvekiline yaklaşım tarzıydı. Gazete Habertürk'teki köşesinde Kürt sorunu ve DTP konusunda sert ve yer yer milliyetçi yazılarıyla dikkat çeken Altaylı dün gece farklı bir fotoğraf verdi. En azından gazetedeki kadar sert ve keskin değildi kesinlikle.

Konuğunu sıkıştırmaktan geri durmayan Altaylı bunu taraf olmadan yapmaya özen gösterdi. Nezaketi ve konuğunu anlamaya çalışan tavrı ile şaşırttı. Tartışmayı içerik olarak zengin tutmaya çalışan Altaylı klasik reyting sorularından da kaçındı. Konu bu denli bu hassas ve önemli olunca olası bir Altaylı kazasına hazırlıklıydık. Ama program boyunca sakin, dengeli, nötr bir Altaylı izledik.

[photos]

BENİ DE HAİN İLAN ETTİLER

Osman Özçelik programın sonunda medyanın da önemli bir misyon taşıdığını ama DTP'nin adeta lanetlendiğini ve bu ağır yük altında siyaset yaptığını söyleyince Altaylı araya girerek ilginç bir yakınmada bulundu.

Fatih Altaylı: Ben de zamanında lideriniz yani (düzeltiyor) terör örgütü lideri Öcalan'la röportaj yaptığım için hain ilan edildim.

Osman Özçelik: Size öyle demişlerde bize ne demezler düşünün!

Fatih Altalyı: Haklısınız dikkat etmek gerek.

DTP temsilcileriyle yapılan canlı bağlantılar gazetecilik sınırlarının aşıldığı bir çok örnek barındırıyor(bkz: Uğur Dündar). Ama Fatih Altaylı dün gece Teke Tek'de ilginç bir şekilde iyi bir sınav verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar