GÜNDEM

Fatih Altaylı’dan Ahmet Hakan’a üstü kapalı gönderme

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde muhalefetin Ayasofya Kararı’na karşı çıkmaması durumuna bozulanların olduğunu ve iktidara yakın medyalarda kısa sürede bu konu ile ilgili karşı çıkışların olacağını belirttiği dünkü yazısını hatırlatarak yine yanılmadığını ifade etti. Altaylı, isim vermeden Ahmet Hakan’ın 'CHP bir cevap vermeli: Hasan Cemal haklı mı?’ başlıklı yazısı üzerinden Ahmet Hakan’a gizli göndermelerde bulundu.

Fatih Altaylı’dan Ahmet Hakan’a üstü kapalı gönderme

Danıştay 10. Dairesi ve Bakanlar Kurulu'nun, Ayasofya Kararı'ndan sonra Ayasofya'nın müzeden camii olarak ibadete açılmasının ardından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da önceki gün kalem aldığı yazısında muhalefetin, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının ardından herhangi bir rahatsızlık dile getirmemesinin bazı insanların hoşuna gitmediğini belirtip, iktidara yakın medyalarda karara karşı çıkacak kişileri görürse şaşırmayacağını yazmıştı.

Altaylı, bugünkü köşesinde ise dünkü yazısını hatırlatarak yine yanılmadığını belirtip sözlerine şu şekilde devam etti “Bir kere de sizden beklediğimi yapmayın.Baktılar ki muhalefet tezgaha gelmiyor, tongaya düşmüyor açık açık tahrike başladılar."

Altaylı, isim vermeden Hürriyet Gazetesi ve Ahmet Hakan'a gönderme yaparak sözlerine şu satırları ekledi "Amiral gemisi iken iktidarın saltanat kayığına dönüşen mevkutenin baş kürekçisi dün vermiş gazı. “Hasan Cemal kadar olamadınız. O bile CHP’den bu karara karşı çıkmasını bekliyor” diye girmiş mevzuya. Bir zamanlar Kılıçdaroğlu’nun akıl hocasıydı ya, hâlâ yediririm diye düşünüyor. CHP “Doğru ya” diyecek. İki karşıt açıklama yapacak. Bu kez iktidarı destekleyenler CHP’ye saldıracaklar. “Dinsiz CHP ile Kandil sözcüsü Hasan Cemal aynı fikirde buluştu” diyecekler."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum