GÜNÜN MUHABİRİ

Fatih Altaylı

Habertürk

Fatih Altaylı
GAZETECİLER.COM - Biliyoruz Fatih Altaylı'yı günün muhabiri seçmemiz biraz garip gelebilir. Ancak gazetesinin genel yayın yönetmeni Altaylı, gazetesinin manşetinde hem de röportaj gibi bir haber ile karşımıza çıkınca; üstelik o haber "Şiddet Artık Geri Gelmez" başlığı ile ve BDP eş başkanı Demirtaş'ın resmi ile çıkarsa karşımıza, sorduğu sorular ve aldığı yanıtlarla Altaylı da günün muhabiri olmayı hakeder.

İşte Altaylı'nın köşesinden o röportajın ayrıntıları:

"Habertürk'ün Ankara Bürosu, Ankara'da hem ekonominin, hem siyasetin ritminin en iyi tutulduğu yerlerden biridir.

Artık neredeyse geleneksel hale gelen sabah kahvaltılarında, hemen her sabah bir siyasetçi, bir bürokrat, bir sivil toplum kuruluşunun üyeleriyle bir araya gelir Ankara Büromuzdaki arkadaşlarımız.
Dün sabahki kahvaltımızın konuğu da BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tı.

Ankara'da olduğum ve Demirtaş'la da sohbet etmek istediğim için, bu kez ben de Ankara Temsilcimiz Erdal Şen'in ev sahipliği yaptığı bu kahvaltı sofrasındaydım.
Demirtaş'la yapılan sohbetin geniş halini siyaset sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

Ben ise hem bu sohbetle ilgili izlenimlerimi, hem de merak ettiğim sorulara Selahattin Demirtaş'ın verdiği bazı yanıtları yazacağım.

(...) Demirtaş sohbet sırasında AK Parti'ye çok inanmadıklarını, barış sürecini Başbakan Erdoğan'ın bir seçim manevrası olarak kullanmasından korktuklarını ve sözlerini tutmamasından endişe duyduklarını söyledi.

Hele hele yeni Anayasa'nın Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraya bırakılmasının büyük hata olacağını ifade etti.

'SİLAHLAR BİR DAHA TÜRKİYE'YE DÖNMEZ'

Ben de bunun üzerine herkesin merak ettiği soruyu sordum:
"PKK bu yüzden mi silahlı bir biçimde sınır dışına çıktı. AK Parti'nin sözlerini tutmaması, Anayasa'nın beklentilerinizi karşılamaması durumunda yeniden silahlı mücadeleye mi dönecek PKK? Terör hortlayacak mı?"

BDP Eşbaşkanı'nın yanıtı kısa ve netti:
"Hayır."

Sonra da bu "hayır"ı açtı.
"Çok net biçimde söylüyoruz ki, artık silahlı mücadele dönemi kapanmıştır. Bundan sonra PKK'nın Türkiye'de silahlı bir mücadele yürütmesinin ne anlamı kalmıştır, ne gereği kalmıştır."  
ÇOK OKUNANLAR