MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı yoruldu mu?

Nuran Yıldız ise web sitesinde yazdığı yorumda, "Altaylı yorgun mu?" sorusuna Başbakan Erdoğan röportajına değinmeden yanıt aradı.

Fatih Altaylı yoruldu mu?

GAZETECİLER.COM - Başbakan Erdoğan'ı gündemin en gergin olduğu sırada canlı yayına çıkartan ve sorduğu sorular ile "Altaylı Erdoğan karşısında eğilip büküldü" eleştirisiyle karşılaşan Fatih Altaylı "O cümleyi alabilmek için, ortamı yumuşatabilmek için eğilip büküldüm.  Bir tek kişinin canı için, eğilip bükülmeyi bırakın, o cümleyi getirecek olsa secde bile ederdim.  Ama alamadım o cümleyi." diye yanıt vermişti.

Nuran Yıldız ise web sitesinde yazdığı yorumda, "Altaylı yorgun mu?" sorusuna o röportaja değinmeden yanıt aradı.

"Bu yazı eski genel yayın yönetmenimin canını sıkabilir. Fatih Altaylı bana “köşe yaz” diye ısrar eden adam. “Köşe yazarları arasında birinci lig’tesin haftada beş gün yazmanı istiyorum” diyen adam. Sonra da kendisine “Artık bizde yazmasın” dendiğinde, üzülse de hiç sesini çıkarmamış adam." diye başladığı  yazısına Yıldız şöyle devam etti:

FATİH ALTAYLI YORULMUŞ GİBİ...

"Bugün okunan bir köşe yazarıysam, buna sebep olan adam. Severim, ne kadar gıcık bulunursa bulunsun.

Yorulmuş gibi. Yok, Başbakanla yaptığı söyleşiyi kastetmiyorum. Ne yapsın adam, vitrinde yaşamanın ciddi faturaları vardır.

Yorgunluğu Bülent Arınç’ın Hükümet sözcüsü olarak yaptığı soğukkanlı konuşmasıyla ilgili yazısından belli oluyor: Arınç teklemeden konuşmuşmuş. Tane tane konuşmuşmuş. “Iııı” dememişmiş, falan.

ARINÇ ELBETTE ÖYLE KONUŞUR

Elbette öyle konuşur. Önünde yazılı bir metin vardı Arınç’ın. Büyük olasılık Kuzey Afrika’dan, Başbakanın ekibinden gelen bir içerikle hazırlanmış. Arınç o metni aynen okudu. Metnin gereğini de soru ve yanıtlara yansıttı.

Eğer Fatih Altaylı eskisi kadar ayrıntıcı, titiz, analizci olsaydı, boş vermeseydi, bu önemli ayrıntıyı fark ederdi. Öyle “iktidar partisinde özürden rahatsız olanlar var” gibi masa başı ifadelere gerek duymazdı."

 

Nuran Yıldız'ın köşe yazısının tamamına ulaşabilirsiniz.