MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı Taraf Gazetesi'ne çaktı!..

Taraf Gazetesi'nin 'Balyoz Darbe Planı' haberi gazeteciler tarafından tepki toplamaya devam ediyor... Bugün Fatih Altaylı, Taraf Gazetesi'ne çaktı!..

Fatih Altaylı Taraf Gazetesi'ne çaktı!..

GAZETECİLER.COM
Taraf Gazetesi'nin 'Balyoz Darbe Planı' haberi gazeteciler tarafından tepki toplamaya devam ediyor...
Bugün Fatih Altaylı, Taraf Gazetesi'ne çaktı!..
Hem de öyle böyle değil!..
Balyoz Planını yazanlarla, Taraf Gazetesi'nin bağlantısı olduğunu düşünüyor Altaylı...
Bu tespitini de şöyle açıklıyor;



(...) Balyoz Planı iddiası tel tel dökülmeye başladı.

Fatih Altaylı'nın, "o gün rakı, balık, tavla" yazıyordu dediği Emre Aköz, tutuklanması gereken yazılar yazdığını savundu. Emre Aköz ile aynı yazı dizisini hazırlayan Nevzat Atal ise TMSF'ciler tarafından işten çıkarıldı. Gülen cemaatini yazarak yıldızlaşmak kolaydı da Nevzat Atal niçin işten çıkarıldı?


Dün yazdım, 2003’te ben seçilmiş bir hükümete destek verilmesi gerektiğini yazıyor, değiştim diyenlerin değişip değişmediklerini gözlemlemek gerektiğini, peşin hükümle karşı çıkmamak gerektiğini söylüyordum.

O günlerde darbe planlayan birileri varsa, onlar için makbul adam değildim. Ayrıca o listede olan meslektaşlarımın büyük bölümünün de darbelere, darbe karşıtı görünen pek çok yazardan daha karşı olduğunu biliyorum.

Keza tutuklanacaklar listesinde yer alan Emre Aköz’ün de o günlerde rakı, balık, tavla yazıları yazdığını biliyoruz. Siyasetle uzaktan yakından ilişkisi yoktu. Aköz’ün siyasetle ilişkisi çok sonraları, “Nurcular” yazı dizisini hazırlaması ve Gülen Cemaati ile tanışmasıyla başlar.

Taraf’ın yayınladığı Balyoz Planı’ndaki bir başka saçmalık ise 2006 yılında kurulan bir derneğin, 2003 yılında hazırlandığı söylenen planda yer almasıydı.
Gazete dün bunu düzeltiyor ve “Belgede sözü edilen Türkiye Gençlik Birliği, 1997 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak kurulan ve 1997 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla isminin önüne Türkiye kelimesini alan Türkiye Gençlik Birliği Derneği’dir” diyor.

Taraf’ın bu açıklaması bana çok ilginç geldi.
Niye mi?


Çünkü böyle açıklamayı, yani o derneğin hangi dernek olduğunu bu dille ve bu anlatımla ancak ve ancak Balyoz Planı’nı yazanlar açıklayabilir.
Balyoz Planı’nı Taraf Gazetesi yazmadığına göre, büyük ihtimalle bu planı yazanlarla bir yakın ilişkileri var ve arayıp sormuşlar, “Bu eleştiriye ne diyorsunuz” diye.
Onlar da hangi gençlik birliğini kastettiklerini açıklamışlar.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum