MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı özeleştiri yapar mı?..

Önümüzdeki pazartesi haftalık ortalamanızı açıkla da son iki ayda tirajınızın ne kadar arttığını öğrenelim bakalım…

Fatih Altaylı özeleştiri yapar mı?..
GAZETECİLER.COM
Fatih Altaylı bugünkü yazılarından birinde (diğer iki yazısından biri siyaset, diğeri ise çek yasası ile ilgili olduğu için bu sitenin ilgi alanına girmiyor) “Medyada Güvenilirlik” konusunu işlemiş.
Yazısının başlığı da zaten “Güvenirlik”…
Hedef olarak her zaman olduğu gibi Hürriyet’i almış yine…
İki araştırmadan söz ediyor ve yazısına şöyle giriş yapıyor:
“BİRKAÇ gün önce Türkiye genelinde iletişim fakültesi öğrencileri arasında yapılan bir araştırmanın sonuçlarını yayınladık. Bizim açımızdan keyifli bir şeydi.”
Sonra da o keyifli konu ile birlikte Hürriyet’e dokundurma yapıyor…
Buyurun okuyun…  
Özeleştiri yok!..
Sürekli övünüyorsun sevgili Fatih…
Hiç özeleştiri yaptığın yok…
Örneğin kâğıt kalitenizdeki bozulmadan hiç söz etmiyorsun…
Gazete HT’yi onbeş dakika elinde tutanın ellerini en az yirmi dakika sabunlaması ve bir de üstüne alkolle silmesi gerektiğini söylemiyorsun...
Ve tiraj!...
En son 5 Ekim Pazartesi günü “400 bini aştık” demiştin…
Önümüzdeki pazartesi haftalık ortalamanızı açıkla da son iki ayda tirajınızın ne kadar arttığını öğrenelim bakalım…
 
İletişim fakültelerinde okuyan gençler, büyük bir farkla HABERTÜRK'ü "En güvenilir gazete" seçmişlerdi. Gençlerin ve geleceğin gazetecilerinin bu düşüncesi bizi mutlu etti ve bunu küçük bir haber yaptık.
Aynı araştırmada HABERTÜRK'ten hayli aşağılarda yer alan Hürriyet Gazetesi, bu araştırma sonucuna biraz bozulmuş olmalı ki, ertesi gün Mediacat Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmayı haber yaparak "En güvenilir gazete Hürriyet" dedi ve şöyle yazdı: "55 yaş üstü okurlarda Hürriyet'e güven daha yüksek." Mediacat'in kimliğini bir tarafa bırakıp, Hürriyet'i kızdırmamak için yaptıkları röportajları dahi yayınlamadıklarını da unutup yazılanlardan hareket etsek bile bizim açımızdan keyifli bir durum var. Gençler HABERTÜRK okuyor ve gençler HABERTÜRK'e güveniyor.
Zaten bütün gazetelerin ortak araştırması da genç okurun HABERTÜRK'ü tercih ettiğini gösteriyor.
Biz tüm okurlanmızm ama özellikle gençlerin bize olan güveninden çok memnunuz. Çünkü onların alışkanlıkları yok, idealistlikleri ise üst düzeyde.
Not: Mediacat'in yayınladığı araştırmanın yapıldığı dönemde HABERTÜRK'ün henüz çok yeni bir gazete olduğunu da unutmamak gerek.
Araştırmayı yapan firmanın verdiği bilgiye göre, yaz aylarında yapılan bu araştırmada hiçbir hatırlatma yapılmadan soru sorulduğu için biraz da bilinen en bilinen gazete, en güvenilen gazete gibi ortaya çıkmış.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum