GÜNDEM

Fatih Altaylı 'göçmenler kalsın diyen kafa'yı yazdı!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında sosyal medya hesabından kendisine gönderilen bir mesaj üzerinden 'göçmenler kalsın diyen kafa'yı köşesine taşıdı.

Fatih Altaylı 'göçmenler kalsın diyen kafa'yı yazdı!

Taliban'ın Afganistan'ın kimi bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından Türkiye'ye yoğun bir Afgan göçü gerçekleşti. Afganların Türkiye'ye akın etmesi, göçmen tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, göçmen tartışmasına bir takipçisinin kendisine gönderdiği mesaj üzerinden dahil oldu.

İşte o yazı:

İki Instagram hesabım var.

Biri herkese açık, kullandığım bir hesap (altayli.fatih), diğeri yıllar önce açtığım hemen hiç bakmadığım kapalı bir hesap.

Dün o kullanmadığım hesaba bir mesaj gelmiş.

Normalde pek bakmam ama bakacağım tuttu.

Bir başka Instagram kullanıcısı, uzun bir mesaj yazmış.

Okudum.

Şöyle diyor:

“Makine mühendisliğini bitiriyor, ben fabrikada çalışmam işçi gibi deyip işe girmiyor. Elektrik mühendisliğini bitiriyor ben inşaatlarda çalışmam diyor. Sanki mübarek diplomayı alınca gidip masa başında genel müdür olmuş. Neymiş üniversiteyi bitirmiş. İktisadı bitiriyor şirkette muhasebe elemanı gibi çalışmam diyor. Önüne faturayı koysan hangi hesaba kayıt edeceğini bilmiyor, muhasebe müdürü olmak istiyor. 40 yıllık iş hayatımda böyle çok gördüm kendini havalarda gören kibirli, diplomalı ukala. Yani Sayın Altaylı oturduğunuz yerden ahkam kesmek kolay. Sanırım fondaşlar böyle direktif veriyor galiba. En küfür sanki yapmadığınız şey. İnşaatlarda, bütün pis işlerde, fabrikada işçi, senin gençlerinin hiçbir işi beğenmediğini bildiğiniz halde Suriyelileri gönderince siz mi çalışacaksınız.”


İşte zihniyet bu.

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar