MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı: Bunlar normalleşme işareti mi?

İktidara yakın medyadan iktidarla ilgili 'eleştiriler' geldiğine dikkat çeken Habertürk yazarı Fatih Altaylı 'Bunlar normalleşme işaretleri olarak algılanabilir mi acaba?' diye sordu.

Fatih Altaylı: Bunlar normalleşme işareti mi?

Dünün iktidarlarının  temelde aynı değerleri paylaşan “merkez medyası” tarafından kıyasıya eleştirildiğini, mevcut iktidar partisinin 16 yıl boyunca kendine yakın medyanın eleştirilerinden kendini muaf tutmayı başardığını söyleyen Fatih Altaylı, "Artık tam hâkimiyet kurulduktan sonra iklim normale, olması gerekene dönmeye başladı." dedi.

ELEŞTİRİ

BİZİM iktidara yakın medya olarak bildiğimiz medyadan iktidarla ilgili önemli “eleştiriler” alıyoruz.

Kısmen de olsa, tek tük de olsa...

Bunlar normalleşme işaretleri olarak algılanabilir mi acaba?

Mesela iktidarı önemli ölçüde destekleyen bir internet sitesinin başyazarı, iktidar partisine “kibir” uyarısı yapıyor. “Çok kibirli oldunuz, bu sizi bitirir” diye.

Hem de büyük bir zafer olarak görülen seçimden 7 gün sonra.

Türkiye’de siyasal İslam’ın medyadaki en köklü kalesi olan Akit Gazetesi’nde yılların İslamcısı Abdurrahman Dilipak, iktidarı “FETÖ ile mücadele falan ettiğiniz yok. Bir FETÖ’cüyü görevden alıyorsunuz, yerine daha FETÖ’cü olanı getiriyorsunuz” diye en sert ve en yumuşak karından dalıyor iktidara.

Aynı gazetenin yazarı Abdullah Çamlıdağ, iktidar partisini “İşi gücü rant ve akçeli işler olan, karı kız peşinde koşan asalaklara kucak açmak”la suçluyor.

Ben tüm bunları Türkiye’nin, daha doğrusu yeni Türkiye’nin “normalleşme”adımları olarak görüyorum.

Dünün “laik, seküler, kısmen demokrat” iktidarları en azından temelde aynı değerleri paylaşan “merkez medyası” tarafından kıyasıya eleştirilirlerdi.

Mevcut iktidar partisi 16 yıl boyunca kendine yakın medyanın eleştirilerinden kendini muaf tutmayı başardı.

Ama artık tam hâkimiyet kurulduktan sonra iklim normale, olması gerekene dönmeye başladı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar