MEDYA KÖŞESİ

'Faşist Şef' Batuhan Piatti hiç de bildiğimiz gibi değilmiş!

Batuhan Piatti Zeynioğlu'yla, Cnn Türk'te başlayan programı 'Hayat Batuhan'a Güzel'i ve İtalya'dan Türkiye'ye uzanan macerasını konuştuk. 'Basit' malzemelerle yapılabilecek, lezzetli bir tarif almayı da ihmal etmedik!

'Faşist Şef' Batuhan Piatti hiç de bildiğimiz gibi değilmiş!

Batuhan Piatti Zeynioğlu'yla, CNN Türk'te başlayan programı 'Hayat Batuhan'a Güzel'i ve İtalya'dan Türkiye'ye uzanan macerasını konuşan Radikal'den Ümit Buget, herkesin merak ettiği soyadı meselesini sormayı da ihmal etmedi.

İşte bir zamanlar ekranlarda "faşist şef" diye ünlenen Batuhan Piatti'nin anlattıkları:

‘Hayat Batuhan’a Güzel’ ilginç bir isim tercihi. İnsanlar bu yemeli içmeli gezmeli programlara çok özendikleri ve bazen kızdıkları için siz önlem olarak mı koydunuz bu ismi?
Süper tespit! Aslında evet, ismi sarkastik olsun istedik, insanlar nasıl olsa seyrettikleri zaman “Ohhh hayat sana güzel Batuhan” yorumlarının kaçınılmaz olacağını biliyorduk. Konu tüm insanları ilgilendiriyor çünkü yemek, gezmek, keyif çatmak üçlemesini kim sevmez?! Tabii seyredilen yemeğin bitmiş, hazırlanmış hali. Yemeğin hazırlanış bölümünü kimse seyretmiyor! Kimse 30 dakikalık adam gibi yapılmış bir keyif programı için 18 saat çekim yapıldığını bilmiyor, ilgilenmiyor. Önemli olan netice! Ohhh, Hayat Batuhan’a güzel (Gülüyor)

Deneme

Profesyonel olarak yemek işiyle uğraşan erkekler özel hayatlarında pek mutfağa girmiyorlar. Sizin için aynı durum geçerli mi?
Vakit bulduğumda ailem veya sevdiğim arkadaşlarım için mutfağa giriyorum. Hatta özel bir hediye yapmam gerekiyorsa güzel bir yemek yapmak, kişiye özel ‘Tailor Made’ bir menü hazırlamaktan büyük keyif alıyorum. Kendimi ifade etme şekli bu olduğundan hem benim hem de dostlarımın çok hoşuna gidiyor! 

İTALYA’DA MUTFAKTA OLMAK STATÜ GÖSTERGESİ

Türkiye’de erkekler pek mutfağa girmiyor. İtalya’da durum nasıl? 
Son zamanlarda durum oldukça değişti aslında. Artık İtalya’daki gibi Türk erkekleri de bu sosyal etkinliğin bir parçası olmak, el melekelerini sevdikleri ile paylaşmak ve hünerlerini göstermek istiyor ve bundan çekinmiyorlar. Mangal konusuna değinmeyeceğim zaten bu konuda dünya sıralamasında üst taraflardayız (Gülüyor) İtalya bu konuda gerçekten çok ilerde, yemek yapmak, malzeme seçimi, bilinmeyeni misafirlerine hazırlama ve sunma erkekler için bir yarış ve bir statü göstergesi.

Batuhan Piatti Zeynioğlu insanı hayata 1-0 önde başlatan isim gibi. Bu DNA kaynaklarından biraz bahseder misiniz? Zeynioğlu ve Piatti soyadları nasıl buluşmuş? 
Aslında Soyadım Zeynioğlu. Bizim ülkemizde doğan her çocuk gibi soyadımı babamdan aldım. Müteşebbis PR’cılar bu adamın annesi Donatella Piatti gelin biz buna bundan sonra Batuhan Piatti diyelim diye ismimin arasına Piatti’yi sıkıştırdılar. Başta yadırgasam da Piatti tabaklar manasında olduğu ve sonuçta annemin kızlık soyadı olduğu için öyle kaldı. Böylece hem Türk hem İtalyan tarafım sebeplenmiş oldu.

Deneme

Programdan da maceranın merkezi İtalya olacak. Ekran başındaki izleyiciyi bekliyor?
Programın 13 bölümünü İtalya’da çektik. Her Pazar saat 11.10’da CNN TÜRK’te ekrana geliyor. Gerçekten içerik olarak çok zengin ve keyifli bölümler çıkardık. Hem ormanda çok nadir bulunan ‘Trüf’ mantarını aradık, hem dünyanın en meşhur kasap şefi Dario Cecchini ile et pişirdik. Kaydı tutulmuş 1000 yıllık davet reçetelerini inceledik. 3* Michelin restaurant chefi ile yemek yapma şerefine nail oldum mesela! Bunun gibi birçok bugüne kadar kimsenin değinmediği ve izlemediği bölümler çıkarttık. Türk damak tadına uyacak bugüne kadar kimsenin değinmediği ve biz de bilinmeyen yemekleri açık havada pişirip afiyetle yedik. (Gülüyor) 

İlk program iki hafta önce yayınlandı ve siz uzun zamandır görmediğiniz akrabalarınızı gördüğünüz, çocukken vakit geçirdiğiniz yerlere gittiniz. Nasıl hissettirdi? 


İtalya’da zaman durmuş gibi, bazı şeyler, mekânlar değişmiyor, Türkiye’deki gibi değil. Eski dostlarınızı oradaki ailenizi görmek şüphesiz çok duygu yüklü bir deneyim oldu. Özellikle seneler sonra Cnn Türk kameraları ile bir belgesel havasında Bologna’nın küçük bir köyüne gidince bayağı enteresan oldu herkes için!

Yemekte ‘El lezzeti’ diye bir şey var mı gerçekten?
Tartışılmaz bir konu! El lezzeti diye bir şey var ve bu öğrenilmiyor tamamen Allah vergisi. Eli lezzetli olmayan birçok aşçı tanırım iyi yemek yaparlar, ama eli lezzetli insanın yemeği bir başka olur. Eski sözleri hatırlarsanız. ‘Elinin lezzeti yemeğe geçmiş’ gibi tabirler tamamen gerçektir.

Deneme


ÇOK OKUNANLAR