MEDYA KÖŞESİ

Faruk Bildirici o muhabirden özür diledi...

Faruk Bildirici, haberi yapan Koray Durkal'dan özür dilediği bugünkü yazısında muhabirin haberinin arkasında durması gerektiğini anımsattı ve Fenerbahçe'ye sert çıktı.

Faruk Bildirici o muhabirden özür diledi...

Fenerbahçe'nin kadın basketbolcu Angel McCoughtry'nin  eşcinsel olduğu ve sevgilisi Brande Elise ile nişanlandığı yolunda 26 Kasım 2014'te Hürriyet internette çıkan haberi gazetede ve spor camiasında oldukça ses getirmişti.

Koray Durkal imzalı haber yayımlandıktan sonra Angel McCoughtry tarafından yalanlanmış, bunun üzerine Hürriyet gazetesi ombudsmanı Faruk Bildirici bir yazı kaleme alıp  "Özür dilemek bu kadar zor olmamalı" demişti.

Bildirici yazısında: "... McCoughtry'nin internet siteleri ve spor medyasında geniş yer bulan açıklamasına karşı sessiz kalındı. Haberin doğruluğu savunulamıyorsa gazeteciye düşen, cevap hakkına saygı göstererek açıklamasını yayımlamaktı. Bu da olmadı." diyerek muhabirine ve gazetesine sert bir eleştiri getirmişti.

12 Ocak'taki bu yazının üzerinden üç ay geçtikten sonra McCoughtry, Fenerbahçe'den ayrıldı ve ülkesi ABD'ye dönünce Instagram hesabından yeni bir açıklama yaptmış, eşcinsel olduğunu doğrulayan açıklamasında klübünü de sert bir dille eleştirmişti:

"... Denizaşırı son takımım (Fenerbahçe), sosyal medya üzerinde yalan bir açıklama yapıp ilişkimin doğru olmadığını açıklamazsam beni işimden olmakla tehdit etti."


Faruk Bildirici, haberi yapan Koray Durkal'dan özür dilediği bugünkü yazısında muhabirin haberinin arkasında durması gerektiğini anımsattı ve Fenerbahçe'ye sert çıktı.

İşte Bildirici'nin yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Meğer McCoughtry, Fenerbahçe kulübünün tehdidi nedeniyle açıklama yapmak zorunda kalmış. Demek ki, Hürriyet internette yayımlanan "Angel McCoughtry, sevgilisi Brande Elise ile nişanlandı" haberi tamamen doğruymuş. Öncelikle haberde imzası bulunan Koray Durkal'ın hakkını teslim etmem gerek. Geç de olsa haberinin gerçeği yansıttığı açığa çıktı. Haberin "yanlış olduğu" algısına yol açarak üzülmesine neden olduysam özür dilerim.

Fakat o yazıdaki temel eleştirim, haberin yalanlanmasına karşı sessiz kalınmasıydı. Haberi yalanlanan bir gazetecinin ya haberini savunması ya da cevap hakkına saygı göstererek açıklamayı yayımlaması gerektiğini vurgulamıştım. Sanırım bu eleştirinin de ne denli yerinde olduğu ortaya çıktı.

Bir ders de Fenerbahçe kulübünün açıklamalarıyla ilgili. Demek ki spor servisleri, Fenerbahçe'nin açıklamalarını kuşkuyla karşılamakta haklıymış. Fenerbahçe'den, McCoughtry'nin kendilerine yönelik suçlamalarına ilişkin bir "yalanlama"nın gelmemiş olması da bunu gösteriyor.

ÇOK OKUNANLAR