MEDYA KÖŞESİ

Ezgi Başaran'a göre Erdoğan'ın Tolga Tanış'a açtığı dava çok iyi oldu

Radikal yayın yönetmeni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazeteci Tolga Tanış'a açtığı davayı köşesine taşıdı.

Ezgi Başaran'a göre Erdoğan'ın Tolga Tanış'a açtığı dava çok iyi oldu
Radikal gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ezgi Başaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hürriyet gazetesi Washington Temsilcisi Tolga Tanış'a açtığı davayı köşe yazısıyla yorumladı.

Başaran yazısında, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan "POTUS ve Beyefendi" isimli kitabında Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Tanış'a destek verdi.

"Cumhurbaşkanı'nın Tolga'ya dava açması çok iyi oldu" diyen Başaran, "savunması gereği Tolga Tanış, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı’ndan kitaptaki bilgilerin, ortaya koyduğu şirket bilançolarının iftira olduğunu belgelemesini isteyecek. Bakalım, Türkiye Cumhuriyeti ne cevap verecek" ifadelerini kullandı.

İşte, Başaran'ın o yazısı:

Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı'ndan kitaptaki bilgilerin, ortaya koyduğu şirket bilançolarının iftira olduğunu belgelemesini isteyecek. E o zaman ne olacak?

Bazen değil, aslında son yıllarda sıklıkla devletimizin en tepesindekilere bu akılları kim veriyor diye sorarken buluyoruz kendimizi.

Neyse ki, sonra telekineziyi, iki silahı ve yüzlerce mermisi olan adamı hatırlıyor, sorularımıza cevabı yatıştırıyoruz.

İşte yine öyle bir gün…

Hürriyet gazetesine bir tebligat geliyor. Gazetenin Washington Temsilcisi Tolga Tanış, şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağırılıyor.

Müşteki: Sn. Recep Tayyip Erdoğan (TC Cumhurbaşkanı)

Sebep?

Tolga’nın bir kaç ay önce piyasaya çıkan ve 2009’dan bu yana Türkiye-ABD ilişkilerini inceleyen kitabı ‘POTUS ve Beyefendi’.

İddiaya göre bu kitap Erdoğan’a hakaret ve iftira ediyor.
(...)

Ha şimdi geldik, zurnanın zırt dediği yere…

Madem bu iddialar gerçek dışı, bu dava vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti makamları Kürt petrolünün ihraç edilmesini niçin tek bir şirkete verdiğini, bu şirketin arkasında kimlerin olduğunu, ne kadar paranın döndüğünü açıklamak zorunda kalacak.

Zira, savunması gereği Tolga Tanış, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı’ndan kitaptaki bilgilerin, ortaya koyduğu şirket bilançolarının iftira olduğunu belgelemesini isteyecek.

Bakalım, Türkiye Cumhuriyeti ne cevap verecek.

Evet, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Tolga’ya dava açması işte bu yüzden çok iyi oldu.

Heyecanla bekliyoruz.

ÇOK OKUNANLAR