GÜNÜN MUHABİRİ

Ezgi Başaran

Ezgi Başaran, günün muhabiri olmayı yine haketti. Çünkü Kürecik'teki radar üssünün gerçek sahibini ortaya çıkardı.

Ezgi Başaran
GAZETECİLER.COM -   Gündem 28 şubat soruşturması ile altüst oldu ancak günün muhabiri Radikal'den Ezgi Başaran. Çünkü yerleştirilmesi olaylı olan Malatya Kürecik'de bulunan ve hükümetin Türkiye'nin denetiminde olduğunu ileri sürdüğü füze radar üssünün esas sahibinin kim olduğunu bugün ortaya çıkardı.

İşte Ezgi Başaran'ın Radikal'de yazdıkları:

"Dedim ki ben şu işi bir de Amerikalılara danışayım. Olay yeri Malatya, yani bizim memleket, niye ABD’ye danışıyorsun, di mi? Akıl işte... 

ABD Savunma Bakanlığı’na kısa bir dilekçe yazdım. Aynen şöyle:
“Ben Radikal gazetesinden Ezgi Başaran. Malatya Kürecik’e yeni konuşlanan NATO kalkanıyla ilgili bir makale yazıyorum. Bu nedenle tesisi ziyaret etmek istiyordum ama ana muhalefet partisinden vekillerin bir türlü izin alamadığını öğrendim. Ne Türkiye ordusu, ne Dışişleri Bakanlığı ne de Milli Savunma Bakanlığı böyle bir izin vermek konusunda yetkili olduklarını söylemiş. Malatya’daki NATO kalkanını ziyaret etmek için izin alınması gereken merci ABD Savunma Bakanlığı mıdır? Eğer öyleyse bana ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verebilir misiniz?”
2 gün sonra cevap geldi:

“Ezgi Başaran, Amerikan Ordusu’na olan ilginizden dolayı öncelikle teşekkür ederim. Maalesef sözünü ettiğiniz bölgeye ziyaretçi kabul etmiyoruz. İleride bu konudaki politikamız değişirse diye talebinizi bir dosyada bekleteceğim. Çalışmalarınızda bol şans dilerim. Saygılar, Bob Close.”

ÇOK OKUNANLAR