MEDYA KÖŞESİ

Eyüp Can 'pos bıyıklı TRT'ye teşekkür etti

Ne yalan söyleyeyim... Baş’ın söylediklerinden çok, bu fikirlerin TRT ekranlarından söyleniyor olması hoşuma gitti.

Eyüp Can 'pos bıyıklı TRT'ye teşekkür etti
GAZETECİLER.COM - "Demek ki neymiş…  Bir zamanlar ‘pos bıyıklı’ diye damgalanan bir komünistin TRT’ye çıkıp fikirlerini anlatabilmesi için 91 yıl geçmesi gerekiyormuş. İşte TKP Genel Başkanı Erkan Baş, böylesi bir mücadeleden sonra pazar akşamı ‘milli’ oldu."

Yazısının erkek egemen diline eşi Elif Şafak ne der bilemeyiz ama bu satırlar Radikal'in genel yayın yönetmeni Eyüp Can'a ait.

"Milli olma" metaforunu yazısında bir kaç defa tekrar eden Eyüp Can, TRT Haber'de Nuriye Akman'ın progamına konuk olan TKP Genel Başkanı Erkan Baş'ı köşesine taşıdı.  Akman ve TRT yönetimini bu 'tarihi buluşma' için tebrik eden Eyüp Can yazısına şöyle devam etti:

O da farkında ilk kez milli olduğunun…
Tadını çıkararak konuştu:
“Biz bu ülkenin komünistleriyiz, TKP ismiyle tarihimize sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar halk komünistleri hep antikomünistlerden dinledi, ilk defa komünistlerden dinleme olanağı yakalamış oldu…”
Hemen maçı bıraktım…
Akmanla Baş arasındaki tarihi buluşmayı izlemeye, pos bıyıklı bir komünistin ağzından lider sultasından siyasette gençlerin yerine, emekten sermayeye birçok konuyu dinlemeye koyuldum… Ne yalan söyleyeyim
Baş’ın söylediklerinden çok, bu fikirlerin TRT ekranlarından söyleniyor olması hoşuma gitti.

TRT yönetimini ve usta gazeteci Nuriye Akman’ı bu söyleşiden dolayı kutluyorum.