MEDYA KÖŞESİ

Eygi 'Arşimidis Cinayeti'ni yeniden yazdı

Milli Gazete yazarı Eygi, bugün köşesinde o habere değindi ve Arşimidis isimli Rum işadamının öldürülmesi olayını köşesinde yeniden yazdı.

Eygi 'Arşimidis Cinayeti'ni yeniden yazdı
GAZETECİLER.COM  -Taraf gazetesi pazartesi günü sürmanşetinde Mehmet Baransu imzası ile Mililyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören'in Rum bir işadamı Yorgo Papadopulo'nun öldürüp sahip olduğu Arşimidis şirketine el koyduğunu ileri süren bir haber yayınlamış, üç gün boyunca da haberin gelişimini kamuoyuna aktarmıştı.

Haberde referans kaynağı olarak kullanılan isimlerden biri de bugün Milli Gazete'de yazan Mehmet Şevket Eygi'ydi.

Eygi'nin yıllar önce yazdığı bir yazıda da olaya değinildiği, pek çok kişinin bildiği bu işin Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın da dahil olduğu bir grup tarafından sümenaltı edildiği iddia ediliyordu.

Milli Gazete yazarı Eygi, bugün köşesinde o habere değindi ve Yorgo Papadopulo isimli Rum işadamının öldürülmesi olayını köşesinde yeniden yazdı.

İşte o yazıdan çarpıcı bölümler:

1. ARŞİMİDİS ticarethanesinin sahibinin öldürülmesi, mallarının gasp edilmesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir dosya bulunduğunu, bu konuda işlem yapılmadığını, dosyanın arşive kaldırıldığını milletvekilliği yapmış bir dostumdan yıllarca önce öğrenmiştim. Dosyayı gördüğünü ve incelediğini söylemişti... Dosya, yasalara aykırı olarak yok edilmiş olabilir...

2. Bu cinayet ve gasp ile alakalı olarak bundan otuz yıl kadar önce 2000'e DOĞRU dergisinde uzun bir yazı yayınlanmıştı. Bu yazı çok dikkatle okunmalıdır.

3. ARŞİMİDİS cinayeti üç kişi tarafından tasarlanmış ve işlenmiştir. Biri New York'ta ikamet eden bir avukat, ikincisi bakanlık yapmış bir zat...

4. Çok önemli bir devlet adamımızın karısının bu meseleyle ilgilenmesi, devletin gizli istihbarat servisindeki konuyla ilgili dosya ve raporlara el koyması ve yok etmesi çok dikkat çekicidir.

5. Çok vahim bir cinayet işleniyor... Öldürülenin malvarlığına el konuluyor... Devletin gizli belge ve raporları alınıp imha ediliyor... Bu konuda yayınlar yapılıyor... Fakat yargı ilgilenmiyor...

6. Örtbas edildiği, unutulduğu, unutturulduğu iddia edilen bu cinayet ve gasp hadisesi tekrar gün yüzüne çıkmıştır. Bunu tekrar örtbas etmek için şeytani kulisler yapılmakta, dolaplar döndürülmektedir.

7. Bu konuda Yunanistan'da hayli bilgi bulunmaktadır. Araştırılması gerekir.

(...)

Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın,

Başbakan'ın,

Adalet Bakanı'nın,

Yargıtay'ın,

Vatansever medyanın...

Bu çirkin, bu kirli, bu yüz kızartıcı cinayetlere, gasplara el koymasını bekliyoruz.

Bu hadise tekrar örtbas edilirse doğrusu çok üzüleceğim, ümidim çok kırılacak.