MEDYA KÖŞESİ

Ey yandaş gazeteci... Ey fanatik okur...

"Dün bize küfredenler bugün alkışlar, dün alkış tutanlar küfreder. Sen fanatik olmaya devam et..." diyen Eğin, Yandaş gazeteciye nasıl seslendi?

Ey yandaş gazeteci... Ey fanatik okur...

GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Oray Eğin, bugün köşesinde seçim sonrasında Mağrur ve Mağdur olanlara seslendi... Yandaş gazeteciye zafer sarhoşluğuna kapılma diye yazan Eğin, fanatik okura da "sen fanatik olmaya devam et" diye çağrıda bulundu.

- Ey yandaş gazeteci: Sadece kendine çıkar sağlamak için desteklediğin, hiçbir ilkeye dayanmadan körü körüne biat ettiğin iktidar bir kez daha kazandı. Hayırlı olsun. Zafer sarhoşluğuna kapılma... Bu senin değil, iktidarın zaferidir. Sen dün de kötü gazeteciydin, bugün de. Hiçbir şey değişmedi. Okunmuyorsun, izlenmiyorsun, ciddiye alınmıyorsun zaten. Yüzde 50'ye 0.1 bile katkıda bulunmadın, o yüzden böbürlenme. 

- Ey fanatik okur: Köşe yazarının görevi biraz da senin keyfini kaçırmak, ezberini bozmaktır. Böyleyizdir biz, dün kötü dediğimize bugün iyi deriz. 'Gördüğümüzü yazmak' üzerine programlanmış beynimiz, nasıl değiştirelim. Dün bize küfredenler bugün alkışlar, dün alkış tutanlar küfreder. Sen fanatik olmaya devam et. Halbuki 'Ne İsa'ya ne Musa'ya' kıyılarında, kimseye yaranmadan geçirilecek huzurlu bir hayat vardır bizler için. Her güne Groucho Marx'ın sözüyle başlarım: 'Beni üye kabul eden hiçbir kulübe üye olmam.'

 

Oray Eğin'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.