MEDYA KÖŞESİ

Evin: Sevil Atasoy'un tırnağı bile olamazsınız!

Mehveş Evin, Sevil Atasoy vakasını ele almış bugün. Konuya farklı bir açıdan yaklaşmış. Empati mi iyi niyet mi bilemiyoruz...

Evin: Sevil Atasoy'un tırnağı bile olamazsınız!

GAZETECİLER.COM - Mehveş Evin gündemdeki önemli konulardan Sevil Atasoy vakasını ele almış bugün. Konuya farklı bir açıdan yaklaşmış Evin. Empati mi iyi niyet mi bilemiyoruz ama ciddi var Akşam yazarının.

"İSTİHBARATÇI CADI
Atasoy, bu iddiaları her zamanki 'cool' edasıyla yanıtlasa da aksini kanıtlayana kadar 'istihbaratçı cadı' muamelesine maruz kalacak.  Öyle midir, değil midir, şu anda bilemeyiz... Ama bazı soruların da sorulması gerekiyor: 

- Ümit Sayın, msn yazışmasında, Sevil Atasoy'un Hürriyet'e yazar olduğunu, artık 'istedikleri her şeyi' gazeteye sokabileceklerini söylüyor. Peki Atasoy, yazılarının hangi birinde Adli Tıp'la ilgili yönlendirme yapacak bir yazı yazdı, böyle bir saçmalığa ihtiyacı mı vardı? Yoksa yazıişlerini mi yönlendirdi? 

- Atasoy, meslektaşlarını fişlediği raporu yazmadığını, bunu zamanında yanında çalışan (şu anda Ergenekon sanığı) Ümit Sayın'ın kaleme aldığını söylüyor. Peki buna rağmen köşe adamlarımızın Sevil Atasoy'u suçlu ilan etmelerinin sebebi nedir? Sakın 'demir leydi'leri çekememeleri, içlerinde derinden derine yanan kadın düşmanlığı nedeniyle olmasın?

- Velev ki Hurşit Tolon veya başka biri vesilesiyle Hürriyet'te yazmaya başlamış olsun. Bence hiçbir gazeteci-yönetici bu konuda ahkam kesmemeli! Bir ismin yazması için ricacı olmak, bu meslek için hiç de anormal bir durum değil. Üstelik bazen maya tutar, gazetecilikle hiç alakası olmayan, alanında profesyonel bir isim, işini iyi de yapabilir, yerini doldurabilir. 

- Sevil Hanım, Okan Bayülgen'in programına da mı asker vasıtasıyla çıktı? Bir sorun Bayülgen'e, 'ekranı dolduracak altyapısı olmasa' onu programına çıkarır mıydı? 

- Yahu uluslararası alanda çalışan, tanınan bir isimden bahsediyorsunuz. Askerle, MİT'le görüşmesinin nesi anormal? Her askerle görüşen, otomatik olarak Ergenekoncu mu yani?
Eğer Ergenekon dosyasına giren rapor gerçekten Sevil Hanım'ınsa, Mısır Çarşısı olayında kamuoyunu yanıltacak biçimde bilgilendirme yapıldıysa, tamam, o zaman konuşalım! Ama öncesinde medya etiği üzerine ahkam kesenlerden ricam; en azından Atasoy'un yazılarına, birikimine saygı göstermeleri.
Pek çoğunuz, kendi küçük ve sığ dünyanızla onun bilim kadınlığını tartacak, yargılayacak durumda değilsiniz. Türkçesi: Tırnağı bile olamazsınız."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar