MEDYA KÖŞESİ

Eurovision Eurovision olalı böyle yarışma görmedi!

Bekir Hazar Eurovision'u değerlendirdi... "Şimdiye kadarki en kaliteli yarışmaydı" diyen Hazar, Hadise'nin aldığı sonucu beğendi!

Eurovision Eurovision olalı böyle yarışma görmedi!

"Eurovision Eurovision olalı en kaliteli yarışmalardan birine sahne oldu. Çok iyi şarkılar vardı. Görkemli bir salonda, mükemmel bir atmosferde, muhteşem digital sahne ortamında keyifli bir akşam yaşadık. " diyor Yeni Şafak yazarı Bekir Hazar son Eurovision için...

(...) Oylar bu defa çok dağılarak bölünür, aradan biz çıkarız diye düşünüyordum. Çünkü her sene olduğu gibi banko oylarımız vardı. İngiltere'den tut Fransa, Belçika'ya kadar 12 puanımız garantiydi. Öyle de oldu. Avrupa'nın dört bir yanına dağılmış, İspanya ve Portekiz'i ihmal etmiş, İskandinav ülkelerine pek uğramamış gurbetçilerimiz sağolsundu.

En çok İzlanda'yı beğendim. O ses neydi öyle ve dahası sahne animasyonları… Gönlümden Hadise geçiyordu ama favorim İzlanda'ydı… Rusya'nın şarkısı da muhteşemdi. Malta'ya bayıldım. Ancak bana göre ikisi de güme gitti. Bence slow şarkılar damgayı vurdu geceye.

Norveç'e oy yağmaya başlayınca şok oldum. Bana çok cocuksu bir şarkı gelmişti. Hani beş yıldızlı otellerde tiyatro anfileri vardır. Büyüklere gösteri öncesi çocukları şarkılarla dans ettirirler. İşte öyle bir tatil otelinin çocuk ruhuna hitap eden şarkısı gibi geldi ilk dinlediğimde. Şarkıyı söyleyenin genç ve sempatik oluşu oyları da etkiledi diye düşünüyorum.

Bu sene yine torpilli oy saçmalığı tüm hızıyla sürdü. Tam 16 ülke bize bir puan dahi vermedi. İskandinav ülkeleri komşularına, Balkanlar kendilerine, Ruslar ve onun eşrafı olan Moldovalısı, Litvanyalısı birbirlerine oy dağıttı. Biz Azeri kardeşlerimize, Azeriler bize 12 puan vermeli dedim bu tabloyu gördükten sonra. Nitekim öyle oldu. Keşke KKTC ve diğer Türk Cumhuriyetleri de katılsa bu yarışmaya. Oylama ırk ve komşuluk üzerine kurulu ne de olsa…

Kimler bize kaç puan verecek hep tutturdum büyük ölçüde. Danimarka ve Boşnaklar yanılttı beni. Özellikle Boşnaklar oylamadaki tutuculuğu hiç görmüyor.

Türkiye'den Ermenistan'a 6 puan gitti, Ermenistan'dan bize ilk defa puan geldi. Türkiye'den gitmesini normal karşılıyorum. Ermeni vatandaşlarımız var malum. Bir de Türkiye'de 70 bin tespit edilmiş Ermeni kaçak işçi olduğu açıklandı. Az buz değil. Yoksa Ermenistan şarkısı öyle ahım şahım bir şarkı değildi.

Hadise elinden geleni yaptı. Stüdyo ortamındaki sesi ile canlı performansı arasında büyük fark vardı. Heyecan yaptı biraz. Kendini kontrolde zorlandı. Ancak dördüncülük de iyi bir sonuç. Başlangıçta uzun süre ilk üçte olması ve bunun getirdiği tanıtım yeter de artar bile.

 "Bu sene yine torpilli oy saçmalığı tüm hızıyla sürdü" diyen Hazar Hadise'nin dördüncülüğünü de beğendi!  

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar