MEDYA KÖŞESİ

Esra Zarakol sordu: 'bu kayıplar nasıl telafi edilecek?'

Zarakol, "hayatımdaki ilk okur maili" dediği mesajın turizm sektöründe online satış yapan bir sitenin, müşterilerine davranışını gözler önüne serdikten sonra "bu kayıplar nasıl telafi edilecek?" diye sordu.

Esra Zarakol sordu: 'bu kayıplar nasıl telafi edilecek?'
GAZETECİLER.COM - Başarılı halkla ilişkiler şirketi EZ Eğitim Danışmanlık'ın kurucusu Esra Zarakol kendisine gelen bir okur mailini bizimle paylaştı.

Zarakol, "hayatımdaki ilk okur maili" dediği mesajın turizm sektöründe online satış yapan bir sitenin, müşterilerine davranışını gözler önüne serdikten sonra "bu kayıplar nasıl telafi edilecek?" diye sordu.

İşte Zarakol'un o okur maili sonrasında yazdıkları:

Geçtiğimiz gün bir okurumdan mail geldi, bu sayede hayatımdaki ilk okur mailini de aldım. Mektubun konusu benim yazdığım mevzularla pek bağdaşmıyor ama ilgimi çektiğinden, üzerinde uzun uzun düşünüp cevabını bulamadığımdan sizlerle paylaşmaya karar verdim; akıl akıldan üstündür, belki el birliğiyle beyefendinin sorununa çözüm getiririz.

BOOKİNG.COM'DAN YER AYIRTIP PARAYI DA ÖDEMİŞ

Bu bey, geçtiğimiz haziran ayında ailesiyle Floransa'ya gitme kararı alıp booking.com'dan ön ödemeli bir otel rezervasyonu yapmış, toplam 300 Euro tutan oda ücretini üç taksitle ödemiş.

BOOKİNG.COM 'KENDİNİZE BAŞKA OTEL AYIRIN' DEMİŞ

Ağustosun sonlarına doğru gerçekleştirecekleri bu gezinin gerçekleşmesine bir hafta kala booking.com'dan rezervasyonunun iptal edildiğine dair bir mail almış. Mailde "Residence Galaxy tesisindeki rezervasyonunuz iptal edildi. Bu rezervasyonla ilgili hala birkaç bildirim alabilirsiniz. Endişelenmeyin, bunun sebebi yalnızca bu bilginin her yerde güncellenmesinin biraz zaman alması" yazıyor.

Kendisinin deyimiyle yurt dışı seyahatleri, rezervasyon yapma, iptal etme konularında fazla tecrübeli olmadığı için paniğe kapılmış ve booking.com'un 800'lü hattını aramış. Kendisine verilen tavsiye, Floransa'da başka bir otel ayırtması, diğer ödemenin iptali için de kendilerinden haber beklenmesi olmuş.

ŞİRKET 'MESELEYİ BANKANIZLA ÇÖZÜN' DİYOR

Booking'den gelen ikinci mailde otelin iflas nedeniyle kapandığını, kendilerinin otel yetkililerine ulaşmaya çalıştığı olmuş. Bir sonraki mailde de, iflas nedeniyle kapanan otelin yetkililerinin kendilerine geri dönüş yapmadığını bildirmişler ve beyefendinin kendi bankasıyla bu işi çözmeye çalışmasını salık vermişler ve şayet banka sorunu çözmeye yanaşmazsa, neden yanaşmadığına dair bilgi içeren resmi bir yazı istemişler.

Bankalarla olan şahsi deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki, burada bankanın yapabileceği hiçbir şey yok, para otele ödenmiş. Otelin yetkililerinden ses yok, booking.com da kıvırıyor...

300 EURO'NUN ARKASINDAN SU MU İÇECEKLER?

İyi de, ödenmiş ama karşılığında hizmet alınmamış o 300 Euro'nun arkasından su içmekle mi kalacak bu mağdur aile? Uluslararası bir rezervasyon şirketinin, hem de bu kadar bilinen ve büyük bir şirketin öncelikle kendine güvenip, hizmet almaya çalışan müşterisini kollaması gerekmez mi? Aslında ortada bir hata varsa, bu hata otelin batmakta olduğunu anlamayıp, ön ödeme şartlı odalarını satan booking yetkililerinde. Siz ne düşünüyorsunuz?

ÇOK OKUNANLAR