MEDYA KÖŞESİ

Esra Elönü muhafazakar medyaya çaktı

Elönü, bu sefer yazısında Merkez Medya kadar muhafazakar medyayı da eleştirdi, deyim yerindeyse duvardan duvara vurdu.

Esra Elönü muhafazakar medyaya çaktı
GAZETECİLER.COM - ÖZEL
Haber7 sitesi yazarı Esra Elönü, Yasin sen ne güzel bir "şiirsin" başlıklı yazısında Kurban bayramında Diyarbakır'da çıkan Kobane eylemleri sırasında yaşamını kaybeden 16 yaşındaki Yasin Börü'yü yazdı.

Elönü, bu sefer yazısında Merkez Medya kadar muhafazakar medyayı da eleştirdi, deyim yerindeyse duvardan duvara vurdu.

"Padişahım bak burada da bir paralel fare gördük, padişahım bak bu paralleler bize dil çıkardı, padişahım bak bu maklube gurmesiymiş önceden diyerek, birbirimizi amatörce fişlemekten Yasin'in canına bayat gündemi tıkadık!" diyen Elönü, "...Bir taraf üzerinde Feto yazılı capsleri pazara sürme derdinde, diğer taraf Halk Tv'ye logo olacak intikam seferberi! Yasin Nerde Yasin?" yazdı.

İşte Elönü'nün yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Hadi sağılmış medya patronlarına Yasin'in ölümü fotojenik gelmedi diyelim. Hadi onlar için Survivor adasında kafası taşla ezilen Hindistan Cevizi, Palmiye ağacı altında sıktığı sivilceyi kurutan Safinaz'lar daha cazip. Hadi bu ölüm onların vicdan karesinde gişe yapmadı. Hadi kadın budundan kaç kilo yağ alındığını şehvet kantarına koydular da bir bu ölümü tartamadılar diyelim. Hadi Cihangir sokaklarında çifte kumru avlatırken namlu ezmesi olmuş güzel başın nasıl dağıldığının körü oldular. Hadi Lady, Gaga'sının ucundan pembe pusuya yatırırken haz şişkinlerini, bir güvercini ayağının ucundaki beninden tanıyan ANA teşhisi de göremediler diyelim. Bu kaypaklığı bol keseden örneklendirme enerjim sonsuz ama fazlasına değmez!

Peki biz ne yaptık? Biz biz kafası ezilip bırakılmış Yasin'in güzel aklında birikmiş ayetler kan gibi sıçradı mı kalbimize! Biz diyorum beni de dahil ederek nal toplayan dindarlığımızın üzerine şal toplayıp çok hassas pozları vermekle duyarlı olunmuyor! Vakit namazlarının üzerine nargile sisi bindirmekle aromalı mücahit de olmuyoruz! Üşengeçliğin adı aman fitneye sebep olmayalım olmuş! Berkin'in ölümü çok sesliydi Yasin'in ölümünü sessize aldılar diyoruz da biz ne yaptık?

Huqqa'dan konum bildirerek yediği tabağı zevzekliğiyle süsleyip foto piyasasına ayetle gammazlamak böylesine bir gençliğin nasıl bir konumda olduğunu gösteriyor. Kaçımız Yasin'in evinde kopan sessiz feryadın canlı şahidi olmak istedik. Kusura bakmayın da bakım zamanı gelmiş Jip'inin donmuş yağında gözyaşı ızgarası sizinkisi. Padişahım bak burada da bir paralel fare gördük, padişahım bak bu paralleler bize dil çıkardı, padişahım bak bu maklube gurmesiymiş önceden diyerek, birbirimizi amatörce fişlemekten Yasin'in canına bayat gündemi tıkadık! Görmek istemedik! Bir taraf üzerinde Feto yazılı capsleri pazara sürme derdinde, diğer taraf Halk Tv'ye logo olacak intikam seferberi! Yasin Nerde Yasin?

Kusura bakmayın da hakikatiyle mücadele edenlerin dışında sırf yalısının yelpazesine fiyakalı rüzgar biçen kahraman görünümlü acizlerin samimiyetine inanmıyorum! Bu iki taraf için de geçerli! Sıkıcı bayat ve kullanışlı bir malzeme bulduk diye o ezilen başı duyarsızlığımızla ezmek Müslüman duruşumuzu bir kez daha gözden geçirmemize sebeptir. Medyaymış! Kendi medyamızın ne kadar umrunda Yasin? Kimdi o ya heee o çocuk Yasin hayıflanmasının dışında bir şey yapmıyor oluşumuzun vebali hepimizin boynuna!

ÇOK OKUNANLAR