MEDYA KÖŞESİ

Eskişehir Valisi'ni o boşluğa kim itti?

Radikal muhabiri İsmail Saymaz'a tehtid ettiği maille gündemde olan Vali için Umur Talu'dan çarpıcı bir tepki geldi: Vali'yi boşluğa kim itti?

Eskişehir Valisi'ni o boşluğa kim itti?
GAZETECİLER.COM
ESKİŞEHİR valisinin Radikal muhabiri İsmail Saymaz'a tehtid ve hakeret içeren bir mail atmasıyla başlayan tepkilere Habertürk yazarı Umur Talu da katıldı. Talu, Başbakan Erdoğan'ın Vali için söylediği "nasıl böyle bir boşluğa düşmüş anlamadım?" dediğini hatırlattığı yazısında o "boşluk" için çarpıcı yorumlar yaptı.

Talu "Vali'yi boşluğa kim itti?" başlıklı yazısındaki şöyle dedi:

ESKİŞEHİR Valisi, "Oğlum İsmail, yine rahat durmuyorsun" diyerek gazeteci Saymaz'ı tehdit etmişti.
Çünkü Vali'nin en başta "Arkadaşları yapmıştır" dediği Ali İsmail Korkmaz linçinin birçok ayrıntısını ortaya o gazeteci çıkarmıştı.
Hakikatin ortaya çıkmasını sağlayan haberler eskiden Veli Küçükler'i rahatsız ediyordu, şimdi anlaşılan Vali Küçükler'i! Başbakan bu olayı "tanıdık" gazetecilerle değerlendirdi.
Karşısındakilerden biri; mobbingle, çalışanlara, gazetedeki gazetecilere hakaret, tehdit ve küfürleriyle meşhur; Vali'nin bile yanında neredeyse "çok hoş" kalacağı bir kâtip! Başbakan dedi ki, "Vali'nin davranışı tasvip edilemez. Aslında iyi, hoş bir arkadaşımız ama nasıl bir boşluğa düşmüş?" Vali'nin yerinde olsam, "Tamam da beni boşluğa kimler fırlattı?" diye sorarım.
Böyle bir "hoş boşluk" var; içinde mobbingci, tehditçi gazeteciler, danışmanlar, başkanlar, emniyetçiler, patronlar, bürokratlar, otoriteler filan dolanıyor.
Öyle hoş bir uzay yolculuğu işte!