MEDYA KÖŞESİ

Eseyan sordu Dink davası ucube değil mi?

"Gerçekten de aslında cinayet çözülmüş. En acemi mahkeme, en acemi savcı ve hâkim bile bunca kanıt ve bilgiden sonra bu cinayeti en derin noktasına kadar aydınlatır ve adaleti sağlar..."

Eseyan sordu Dink davası ucube değil mi?
GAZETECİLER.COM  - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastinin üzerinden 19 Ocak'ta dört yıl geçmiş olacak. Ancak 4 yıla rağmen cinayet hâlâ aydınlatılamadı. Taraf gazetesi yazarı, Dink'in yakın çalışma arkadaşı Markar Esayan, cinayetin çözülmesi noktasında hükümete seslenerek, "İçinize siniyor mu Dink cinayetini işleyen, örtbas eden bir devleti bu haliyle yönetmek? Bu dava, hiç olmazsa Kars'taki heykel kadar "ucube" görünmüyor mu gözünüze? Vicdan estetiğine sahip olmak için Güzel Vicdanlar Fakültesi diploması mı gerekiyor yoksa? Hani kefeninizle çıkmıştınız bu yola?" dedi.

Markar Esayan, Taraf'da "Dink davası yeteri kadar ucube değil mi Sayın Erdoğan" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle dedi:

"Dört yıl oldu. 19 Ocak 2007. O uğursuz cuma günü saat üçte o uğursuz haberi aldığımda "Zaman durdu, hayat bitti" diye inlemiştim. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Bir solukta Agos'un önünde bulduğumda kendimi, çocukluğumun geçtiği, doğduğum ve büyüdüğüm Osmanbey'i, o kaldırımı tanıyamadım.
Dünya kirlenmişti. Ülkem kirlenmişti.

***

Pek çok vesileyle tekrarladım; Dink cinayeti Türkiye Cumhuriyeti'nin Abdülhamid ve İttihatçı katillerden devraldığı derin devlet mekanizmasını en tepeden gören bir suikasttır. Bu nedenle de çözülemezdir; çünkü çözülmüştür! Dink cinayet çözülürse, derin devlet çözülür, ondandır. Türkiye'de rejim değişir.

Ondandır, devlet kurum ve yetkililerinin Dink cinayetini bu kadar karanlıkta bırakmak istemeleri; çünkü herşey ortadadır.

Hrant Dink'in avukatı Fethiye Çetin'in cinayetin işlenmesinden itibaren geçen dört yılı özetlediği raporunu okumanızı tavsiye ederim.

Okuduğunuzda göreceksiniz ki, gerçekten de aslında cinayet çözülmüş. En acemi mahkeme, en acemi savcı ve hâkim bile bunca kanıt ve bilgiden sonra bu cinayeti en derin noktasına kadar aydınlatır ve adaleti sağlar.

Cinayet daha işlenmeden zaten biliniyordu, işlendikten sonra çözülmemesi mümkün değildi."

ÇOK OKUNANLAR