MEDYA KÖŞESİ

Eser Karakaş'tan Taraf savunması

Eser Karakaş bugün Taraf gazetesine yapılan eleştirileri konu almış. Karakaş özellikle Milliyet yazarı Melih Aşık'ın tavrını eleştirmiş.

Eser Karakaş'tan Taraf savunması

GAZETECİLER.COM

Star gazetesi yazarı Eser Karakaş bugün Taraf gazetesine yapılan eleştirileri konu almış. Gazetenin sarsıcı haberlerininin belli çevrelerde yarattığı rahatsızlığı anlamakta zorlanan Karakaş özellikle Milliyet yazarı Melih Aşık'ın tavrını

"Taraf’ın başka iddialarının da çok büyük ölçüde doğruluğu her geçen gün ortaya çıkıyor.

Kafes planıyla ilgili de yargı sürecinde tutuklamalar yaşanıyor.

Ama tüm bu gelişmelere rağmen hem basında hem de basın dışında Taraf gazetesine yönelik eleştirilerin dozu artarak sürüyor.

Örneğin, geçtiğimiz Cuma günü, son ayların parlayan yıldızı (!!!) Melih Aşık’ın Milliyet gazetesindeki köşesinde “Malum gazeteler ve yazarlar sevinçler içinde...

TSK’ya yönelik dış merkezli psikolojik savaşın tetikçisi Taraf gazetesi: “Sevgili Günlük, adliyeye gidiyorum” diye başlık atarak komutanlarla dalgasını geçiyordu önceki gün...” şeklinde yazabiliyordu.

Bu alıntıdaki saçma iddiaların üzerine konuşmak bile istemiyorum ama bence ortada bu saçma iddiaları bile aşan başka çok ciddi ve ilginç bir sorun daha var.

Ortada bir gazete var, bazı iddialarla ortaya çıkıyor, süreç içinde bu iddiaların en azından çok önemli bir bölümünün gerçekle ilişkisinin sanıldığından da yüksek olduğu ortaya çıkıyor, iddialar vergi gelirleriyle faaliyetini sürdüren bir bürokratik birimle ilgili yani her gazeteci ve vergi mükellefi bu iddialara duyarlı olma durumunda ama bir gazeteci bu iddiaların gerçekle ilişkisi üzerinde dahi durmadan anında söz konusu bürokratik birimin avukatlğına soyunuyor, soyunabiliyor ve meslektaşlarını da ciddi ithamlarla karşı karşıya bırakıyor.

Böyle bir manzara dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde görülemez.

Benzer tutumlar doğal olarak sadece Melih Aşık’la da sınırlı değil.

Basında ve basın dışında gerçekle ilişkisini kopararak Taraf gazetesini suçlayanların sayısı az değil. Bu tutum askerden yani kurumun kendisinden geldiğinde bir ölçüde anlamaya çalışıyorum, her kurum kendini koruma içgüdüsüyle davranır ama Melih Aşık ve arkadaşlarını anlamakta doğrusu zorlanıyorum.

Taraf gazetesinin ortaya attığı iddialara karşı ilgisizliği anlayabilirim de, bürokrasinin yanında bir gazeteci olarak bu kadar canhıraş feryadı anlayamıyorum.

Bu nasıl bir pozisyon alıştır, gerçekten çok ilginç. Belki iddiaların kendisinden bile önemli bir sorunla karşı karşıyayız diye düşünüyorum."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar