MEDYA KÖŞESİ

Ertuğrul Özkök'e çok ağır suçlama

Sabah yazarı Umur Talu, Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu'ya ince bir göndermede bulundu. İşte ayrıntılar...

Ertuğrul Özkök'e çok ağır suçlama

Sabah yazarı Umur Talu, bugünkü yazısında Genelkurmay Başkanı Org ilker Başbuğ'un Harp Akademileri'ndeki toplantısına davet edildiği halde neden katılmadığını anlattı.

Talu, 28 Şubat'tan beri keyfi kararlarla Genelkurmay'ca "yasaklı" olduğunu belirterek bu yasakların benzerlerinin halen sürdüğünden dolayı böyle bir toplantıya katılmadığını yazdı.

Talu, yazının sonunda Hürriyet yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Vatan gazetesi yönetim kurulu başkanı Zafer Mutlu'ya şöyle bir gönderme yaptı:

(...) "30'larımın başlarında genel yayın yönetmenliği yaptığım sırada devrin başbakanı ile eşi, özellikle yurtdışı gezilerde özel uçaklarına "üç büyük gazete" nin genel yayın yönetmenlerini çağırırlardı.

Ben o uçağa hiç binmedim! Çünkü gazetenin nihai editoryal kararlarını veren (o zaman en azından bizim için öyleydi!) genel yayın yönetmeninin, başbakan ve eşi ile el ele göz göze diz dize "kanka" olması, benim tabiatımı bırakın, işin doğasına ve adabına ters idi. (Hâlâ öyle!)

Tabii, her seferinde o uçağa binen, "kanka" olan, haberlere o gözlükle bakan, sadece onlara söylenenleri haber ve yazı yapan, yerine göre haber gizleyebilen iki yönetmenden birinin hâlâ en büyük yönetmen, diğerinin "yarı patron" olmasına bakılırsa, herhalde benim mesleki tercihim "bu piyasa" ya aykırı idi!"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar