MEDYA KÖŞESİ

Ertuğrul Özkök manyak mı işbirlikçi mi?

Salih Tuna, Özkök ile Emin Çölaşan polemiğine bodoslama daldı! Tuna, Özkök'ü adeta yerin dibine sokarken "Manyak mısın, işbirlikçi mi?" diye sordu...

Ertuğrul Özkök manyak mı işbirlikçi mi?
GAZETECİLER.COM
Ertuğrul Özkök ile Emin Çölaşan arasındaki 'darbecilik' polemiğine bir katkı da Salih Tuna'dan geldi. Yeni Şafak yazarı Özkök'ü adeta yerin dibine soktuğu yazısında Hürriyet yazarına "manyak mısın, işbirlikçi mi?" diye sordu.

Tuna, Özkök'ün Çevik Bir'i demokrat gösterme çabası içinde olduğunu söylerken çarpıcı bir soru yöneltti: "Madem "28 Şubat'ın en kudretli paşası" darbe sözünü telaffuz etti diye Çölaşan'ı terslemiş, neden bunu "Gerekirse silah kullanırız " şeklinde Hürriyet'in manşetine çektin?"

Özkök'ün iddiasını "
Paşa dedi ki: Benden darbe isteme ağzını yırtarım!" diyerek tiye alan Tuna "şimdiki görevin ne?" diyerek son sorusunu soruyor.

İşte Salih Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm:

En tuhafı da şu: Adamın görevi nedir bilmeyiz ama hiç ihmal etmez.

Neyi ihmal etmez?

Görevini.

Görevi ne?

Bilmiyoruz.

Mesela, Birand'ın "28 Şubat" belgeselinde döktüren Ertuğrul Beyciğim bunlardan biri.

Çevik Bir'i ziyarete gittiklerinde, Çölaşan'ın Org. Bir'e, "Siz onu bırakın darbe yapacak mısınız? Yapmayacak mısınız?.." dediğini anlattı.

Ertuğrul Beyciğimin demesine bakacak olursak Çevik Paşa, "Ne diyorsunuz Emin Bey siz!" cevabını vermiş.

"Senin darbe diyen ağzını caaart diye yırtarım" demesine ramak kalmış yani.

"O gün, Emin'in sorusu" başlıklı yazısında (2 Ekim 1999, Hürriyet) Çevik Bir'in "Biz söyleyeceğimizi söyledik" diye racon kestiğini nakletmişti ama hadi biz en son söylediğini esas alalım.

İnsana sormazlar mı: Madem "28 Şubat'ın en kudretli paşası" darbe sözünü telaffuz etti diye Çölaşan'ı terslemiş, neden bunu "Gerekirse silah kullanırız " şeklinde Hürriyet'in manşetine çektin?

Manyak mısın, işbirlikçi mi?

Çevik Bir'i demokrat göstermekle neyden yırtacağını sanıyorsun?

Dün olduğu gibi bugün de bir görevi ihmal etmiyorsun, da, şimdiki görevin ne?

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR