MEDYA KÖŞESİ

Ertuğrul Özkök Hürriyet'i ne zaman bırakacak?

Habertürk 'Ertuğrul Özkök gidiyor' diye haber yaptı. Bu habere, Özkök'e yakın ağızdan yanıt geldi. Bakın Özkök ne zaman bırakacakmış?

Ertuğrul Özkök Hürriyet'i ne zaman bırakacak?

Hürriyet'in genç kuşak yazarlarından Kanat Atkaya, Ertuğtul Özkök'ün 'gideceği' tartışmalarına espirili bir dille kaleme almış. Atkaya, Özkök'ü tanıdığı ilk günü ve yazı işleri toplantısını şöyle anlatıyor: "Çevre Gününde gazetenin bir sayfasını uçuk yeşil basmak gibi masayı çevreleyenlere "fesuphanallah!" çektiren fikirleri vardı. Ankara uçağına yetişmek için toplantı salonundan ayrıldıktan hemen sonra birinin şöyle dediğini hatırlıyorum: "Fazla kalmaz, gider bu çocuk...

Sonra da Ertuğrul Özkök'ün 'gideceği' yönündeki tartışmalarına şu satırlarla dahil oluyor:

O günden bugüne...
19 yıldır gider, gönderilir Özkök.
Son olarak Habertürk gönderdi.
"Kendisine sorduk, yokmuş böyle bir şey" diye bitse de, haberin özeti şu: "Özkök gitti gider. Şengen, şutingen!.." Senaryo Özkök'ün "yakın çevresi"ne dayanarak, omzuna yaslanarak oluşturulmuş.

Yaklaşık 10 yıldır filan, "Ne zaman gidiyorsun sen abi ya?" diye sorduğumda "Ya Kanatçım, ben de sıkıldım tabii bu harala güreleden; 2030 da bırakacağım galiba!..
Ama yazılar 2068'e kadar sürer herhalde!" cevabını verir.

Gitmez mi Özkök?

Elbet bir gün kariyerini "Özkök'e girişmek" üstüne kurmuş, sadece bu sayede biraz renkli yazılar yazabilen kitleyi derin üzüntülere gark ederek gidecek.
Gidiş haberine üzülenlerin, sevenleri arasından çıkmayacağına eminim. 
Bir de şu var: Tanıdığım Ertuğrul Özkök, "Özkök gidiyor" haberini kimseye yedirmez, kendisi yazar.

Yani 2030'a kadar, durmak yok yola devam!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar